Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.

Fullt hus i Greenhouse Oslo under kick-off for ny organisasjon

Grønn Byggallianse og NGBC

0

I overkant av 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo fredag formiddag for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off.

For å dra i gang det hele spilte Grønn Byggallianses egne ansatte: Hilde Sæle og Kjetil Guldbrandsen fanfare på trompet, før daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev fikk ordet:

-Målet med vår nye organisasjon er å være en katalysator for bærekraft for bygg – og eiendomssektoren, men også for områdeutvikling og infrastruktur knyttet til byggene, sier Bramslev som fortsetter: Vår visjon er at bærekraft skal være det selvfølgelige valget for alle, og vi tror vi er på god vei dit allerede. Medlemmene våre viser at de ønsker å være med oss på dette, slik at vi kan forene lønnsomhet og bærekraft sammen. Fremover tenker vi bærekraft i bredden der helsefremmende bygg er veldig viktig, i tillegg til lønnsomhet. Både for den enkelte bedrift, men også langsiktig lønnsomhet for samfunnet, presiserer hun.

-Grønn Byggallianses viktigste premissdokumenter fremover er FNs bærekraftsmål, Eiendomssektorens veikart mot 2050 og Bygg21s 10. kvalitetsprinsipper. Sist nevnte fokuserer mye på helsefremmende bygg, og det synes vi er veldig spennende, avslutter Bramslev.

Videre i programmet fikk vi høre om hvor viktig det er å ha fokus på helse, og at det arrangeres et nytt WELL-kurs allerede i september: – Grønn Byggallianse er og blir et sertifiseringsorgan med stort fokus på BREEAM – også i tiden fremover. – Vi etablerer nye nettverk stadig vekk, og alle nye og gamle nettverk finner dere informasjon om på nettsidene våre i tiden fremover, opplyser Bramslev.

BREEAM-In-Use
Rådgiver i Grønn Byggallianse, Magnus Gevelt fortalte kort om BREEAM-In-Use og oppfordret til deltakelse på BREEAM-IN-Use brukerforum nå i september.

World Green Building Council
Den nye foreningen er også medlem av den verdensomspennende organisasjonen World Green Building Council. Director of WorldGBC’s Europe Regional Network, James Drinkwater deltok via Skype der han fortalte om organisasjonens mest sentrale prosjekter per i dag, blant annet Better Places for People.

Avslutningsvis ble det spilt en bryllupsmarsj for å markere «giftemålet» mellom NGBC og Grønn Byggallianse til trampeklapp fra publikum!


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

NGBC og Grønn Byggallianse flytter
til Greenhouse Oslo

Landbrukskvartalet i Oslo. Illustrasjon: Studi 16. Innfelt: Katharina Th. Bramslev