To dager i dybden på temaet bygningsintegrert solenergi

Tema for årets Solenergidager er bygningsintegrert solenergi, fremtidens bygg og områder, og energilagring. Nytt av året er at Solenergidagen vil etterfølges av en BIPV-dag, hvor man går i mer i dybden på temaet bygningsintegrert solenergi.

0

Solenergiklyngen er en nasjonal næringsklynge for solenerginæringen i Norge, som jobber mot det norske og det internasjonale markedet. Interesseorganisasjonen inviterer til to solenergidager denne uken, herunder Solenergidagen og BIPV-dagen.

Torsdag 6. september settes fokus på de aktuelle temaene bygningsintegrert solenergi, fremtidens bygg og områder, og energilagring. Dette etterfølges av BIPV-dagen fredag 7. september, hvor man går i dybden på temaet Byggintegrert solenergi BIPV (Building Integrated Photo Voltaic).

Solenergidagen 2018 har en langt bredere inngang på temaet solenergi enn BIPV-dagen som holdes dagen etter. Solenergidagen fokuserer på bygningsintegrert solenergi – både solstrøm og solvarme, fremtidens bygg og områder, og energilagring. I tillegg avsløres hvem som har blitt kåret til Årets solstråle.

BIPV-dagen er en workshop og er fullt ut viet til bygningsintegrerte solceller (BIPV) i norske bygg. På BIPV-dagen vil du få mulighet til å høre om erfaringer fra flere av de mest spennende BIPV-prosjektene i Norge. Det er lagt inn god tid til spørsmål og diskusjon.

Samarbeidspartneren Glass og Fasadeforeningen ser fortsatt på solceller i fasader som et av de store satsingsområdene framover.

– Vi er inne i en spennende tid. Vi er allerede komme dit at semitransparente solceller allerede er på plass i på bygg i Norge. Produktutviklingen går fremover i rasende fart. Dette området som vil stå for den største utviklingen innenfor vårt fag de nærmeste årene. Derfor gjelder det å følge med, sier direktør Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen.

Glass og Fasadeforeningen er med å støtte et forskningsprosjekt i regi av NTNU, SINTEF, Institutt for energiteknikk (IFE) og Teknova. Prosjektet, som er inne i avsluttende fase, skal finne de beste løsningene for å kunne integrerer solceller i norske bygg.

Foreningen deltar også som aktiv støttespiller for Susoltech – Forskningsenteret for bærekraftig solcelleteknologi.

Her kan du melde deg Solenergidagen 2018
Her kan du melde deg på BIPV-dagen 2018


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Flytende solenergi gir store muligheter,
Multiconsult forsker

flytende
Norske Ocean Sun har levert solcelleanlegg til oppdrettsanlegg. De mener vannkraftverk også er et spennende marked. (Foto: Ocean Sun/Ole Kristian Olsen)