Lia barnehage er en av flere som Omsorgsbygg i Oslo har bygget som passivhus.

Bygg med en bred vifte av bærekraftige kvaliteter

Lia barnehage Byggalliansens septemberbygg

0

Grønn Byggallianse har valgt Lia barnehage som månedens bygg for september. Bygget har dokumentert en bred vifte av bærekraftige kvaliteter, ikke bare når det gjelder hensyn til ytre miljø, men også inneklima og komfort.

Det er for eksempel en takhøyde på godt over tre meter, noe som gir god romfølelse og bedre luftkvalitet. Det er også store vindusflater som gir godt dagslys. I tillegg er barnehagen bygget som et plusshus.

Det vil si at bygget produserer mer strøm enn det forbruker. For å få til det, må man tenke ut av boksen, noe Omsorgsbygg har gjort her. Solcellene produserer også strøm som brukes direkte av barnehagen.

Tydelig aktør
Omsorgsbygg er en av de tydeligst aktørene vi har, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev som fortsetter: De er tydelige bestillere, men også bestillere som følger opp og har en mening om hva de mener med dokumenterbar kvalitet. Dette er med på å skjerpe næringen. Basert på deres initiativ, er det laget BREEAM-krav til alle deres omsorgsboliger.