Digitalisering av smart elektrodistribusjon med innovativ systemarkitektur

For deg som eier, drifter eller bruker bygget

0

Schneider Electric bringer digitalisering av smart elektrodistribusjon opp på et høyere nivå med sin innovative systemarkitektur: EcoStruxure™ Power.

Behovet for mer bærekraft, lavere klimautslipp og økt desentralisering ligger til grunn for elektrifiseringen og digitaliseringen av dagens samfunn. Schneider Electric bidrar til å løse utfordringen med helhetlige, digitaliserte løsninger for elektrisk distribusjon og energieffektivisering: systemarkitekturen EcoStruxure™ Power  skriver selskapet i en pressemelding.

– Det gjelder å være fremtidsrettet og fokusere på bærekraft for å overleve. Når det gjelder elektrisk distribusjon, må bransjen ha en innovativ tilnærming og utvikle anlegg hvor smarte, internettilkoblede komponenter kan spille sammen i åpne løsninger eller integreres i toppsystemer. Samtidig skal komponentene kunne kommunisere med driftspersonell eller sluttbrukere via mobile flater og forenkle deres daglige arbeid, forteller Torgeir Andersen, Channel Manager Panel Builders i Schneider Electric.

Effektivt vedlikehold og lavere driftskostnader

Med EcoStruxure™ Power arkitekturen gjør Schneider Electric det mulig å innhente data og kommunisere med komponentene i alle nivåer av installasjonen, fra de enkle frittstående løsningene til de mest avanserte i kritiske og komplekse bygg. Her kombineres de med ulike toppsystemer.

Dataene kan nås og visualiseres direkte i websider som er innebygd i tavlekomponentene, samt gjennom ulike sky- og programvarer – alt etter hva den ulike brukergruppen har behov for.

Resultatet er muligheter for store besparelser på energiforbruk, drift og vedlikehold, samt økt driftssikkerhet og oppetid. Dette oppnås med systemer som gir både sanntidsdata og historiske driftsdata, pre-alarmer, detaljerte alarmer, effektiv feilsøking og assistert gjeninnkobling. Dette gjør det det mulig å drive preventivt og planlagt vedlikehold – og med det redusere risikoen for uforutsett driftsstans.

– Kort sagt, med EcoStruxure Power får driftspersonell i alle segmenter – fra de store, offentlige og private byggene i byene til akvakulturanleggene i distriktene – bedre kontroll over installasjonen døgnet rundt, fra hvor som helst en befinner seg, sier Andersen.

Fornyet effektbryter med nye funksjoner

Den nye fremtidsrettede og nettilkoblede effektbryteren Masterpact™ MTZ fra Schneider Electric ble lansert i fjor. Den utgjør en viktig del av EcoStruxure Power konseptet.

I tillegg til kjerneegenskapene som økt effektivitet, sikkerhet og pålitelighet, representerer Masterpact MTZ en ny dimensjon i form av brukervennlighet og sikkerhet gjennom digitale moduler og mobilapp, hvor oppgradering av nye funksjoner og justering av innstillinger gjøres uten at bryteren må legges ut.

Utviklingen av nye funksjoner og digitale moduler skjer fortløpende, og nå i høst lanseres 6 nye moduler. Det betyr at kunder som allerede har installert MasterpactTM MTZ enkelt kan oppgradere med én eller flere av de nye modulene.

EcoStruxure™Power – Løsninger for energiovervåking- og effektivisering

EcoStruxure Power er Schneider Electrics digitale plattform for helhetlige, smarte og energieffektive løsninger for elektrisk distribusjon.

EcoStruxure Power plattformen inneholder alt som skal til for å:

  • Nett-tilkoble produkter i alle nivåer
  • Samle inn og gjøre ulike typer data tilgjengelige: elektriske data, driftsstatus, temperatur, vannforbruk, med mer
  • Synliggjøre og presentere data gjennom webgrensesnitt eller tilrettelagt programvare
  • Dra nytte av analyse-, rapporterings- og driftstjenester.

For deg som eier, drifter eller bruker bygget

Via apper og programvare kan du når og hvor som helst være oppdatert på statusen i anlegget.

Det omfatter data om energibruk, pre-alarmer på begynnende feil og driftsstans. Dette gir muligheten for å:

  • optimalisere drift og energibruk
  • drive planlagt forutsigbart vedlikehold
  • oppnå maksimal oppetid, økt lønnsomhet og bærekraft.