Ny armaturserie med det naturlige SunLike-lyset

SML Lighting med høstens lysnyhet

0

Selskapet SML Lighting i Sarpsborg satser på en av høstens lysnyheter og presenterer PLAIN SPECTRA-armaturen. Denne skal ha det naturlige SunLike-lyset som nærmer seg ekte sollys.  

SML Lighting opplyser i en pressemelding at SunLike er det nye naturlige LED-lyset fra Seoul Semiconductor og Toshiba.
– Et naturlig lys med solens bølgelengder og perfekt fargegjengivelse. Belysning med SunLike skaper et behagelig og godt belysningsmiljø hvor farge, tekstur og struktur gjengis på en naturlig måte.

Effektiv belysning med høy lyskomfort
– SunLike reproduserer et kontinuerlig fullspekter fra 380 til 780 nanometer, det vil si så nær ekte sollys som mulig. Lyset er uten UV- og IR-stråling. Armaturserien PLAIN som er designet av den svenske designeren Kai Piippo som har vunnet flere priser. PLAIN er spesialdesignet for å oppnå en effektiv belysning med høy lyskomfort, skriver SM Lighting i pressemeldingen.

I PLAIN SPECTRA er den viktige fargegjengivelsen nærmest perfekt med en CRI (Color Rendering Index) på 97. Lyskvaliteten er derfor på et svært høyt nivå og er en spesielt egnet kvalitet for blant annet kontorer og butikker.

Patentert fosforteknologi med RGB
SunLike har blitt utviklet med en patentert fosforteknologi med RGB-teknologi. Den hvite LED-lampens vanlige høye andel av blått lys har her blitt redusert til fordel for en fiolett farge.

Et naturlig og sollignende lys som utvilsomt er attraktivt og miljøvennlig. Belysning med LED er allerede i ferd med å erobre verden som en energieffektiv og kostnadseffektiv lyskilde.
– Lysets spektrale egenskaper betraktes som verdifulle for HCL, Human Centric Lighting, tilpasset menneskets viktige rytme, såkalt cirkadisk belysning. Det sollignende lyset SunLike kan vise seg å ha enda bedre forutsetninger for å fremme trivsel og helse og er alltid etterlengtet i den mørke årstiden, opplyser SML Lighting.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Dårlig lys på arbeidsplassen er kostnadsdrivende for alle virksomheter

Fysisk utforming av arbeidsplassen kan støtte opp under viktige prosesser som innovasjon, kunnskapsutvikling og kunnskapsfordeling i bedriften. Foto: Lyskultur.