Digital drift av bygningssystemer kan gi besparelser på 35 prosent

Hvitbok bidrar til å redusere energiforbruket

0

Veksten i nye, smarte løsninger for bygninger har eksplodert de siste årene. WindowMaster har nettopp publisert en ny hvitbok som setter fokus på utviklingen i smarte teknologier for bygninger, og hvordan disse løsningene kan hjelpe til med å redusere energiforbruket.

Den nye hvitboken viser at bruken av intelligente løsninger i bygninger har økt med mer enn 20 prosent i året de siste årene, og at bruken forventes å utvikle seg i økende grad i fremtiden. Men nye studier viser at mange i dag ikke oppnår det forventede resultatet når det spesifiseres smarte løsninger, rett og slett fordi de mange løsningene ikke arbeider sammen, skriver Windowmaster i en pressemelding til glassportal.no.

En ny publikasjon fra Navigant Research konkluderer: «Individuelle forbedringer kan utgjøre 5-15 posent i energibesparelser i bygninger når de driftes i en silo. Den samordnede digitale driften av alle bygningssystemer kan oppnå besparelser på opptil 35 prosent eller mer.»

Byggebransjen spiller en sentral rolle i kampen mot klimaendringer da energiforbruket i bygninger i dag utgjør 40 prosent av det samlede globale forbruket. I den nye hvitboken blir det forklart hvordan smarte og integrerte løsninger kan bidra til å redusere CO2-utslipp og energiforbruket i bygninger.

Windowmaster tilbyr boken gratis for nedlasting.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Pilkingtons «GLASSFAKTA» om energisparing, solbeskyttelse, brannvern, støydemping m.m

Pilkingtons «GLASSFAKTA» er et praktisk hjelpemiddel.