Slik vil nye KFUM arena bli, sett fra vest.

Samspillfasen i gang med fokus på miljø, energi og livssyklus

KFUM arena i Oslo skal bygges

0

De siste detaljene for KFUM arena i Oslo er på plass. Endelige planforslag sendes om kort tid til endelig vedtak.

Da har det gått drøye to år siden Oslo bystyre sa ja til den omfattende ut byggingen rundt KFUMs anlegg sydvest på Ekebergsletta. Nå har detaljregulering vært på høring og justert planforslag er klart.

-Samspillfasen er godt i gang og det er fokus på miljø- og energiriktige løsninger i et livssyklusperspektiv, sier prosjektleder fra HRP, Henrik Larsen.

Den nye KFUM familiearena skal ligge i nordenden av dagens KFUM-anlegg. Når utbyggingen er ferdig vil klubben, som kvalifiserte seg til spill i OBOS-ligaen sist helg, få mer enn bare en kunstgressbane. Bygget og området vil få en rekke idrettsrelaterte arealer.

Det nye idrettsanlegget er på ca. 16000 kvadratmeter og inneholder badeanlegg, barnehage, treningssenter, basishall, kontorer, konferansesaler, helsehus og Bymiljøetatens driftsstasjon, i tillegg til stadion fasiliteter, fotballbaner og infrastruktur på ca. 30.000 m2.

Start neste høst

Prosjektgruppen for det nye anlegget, f.v. styremedlem Bjørnar Fahre, Henrik Larsen, HRP, og daglig leder i KFUM Kameratene Thor Erik Stenberg planlegger med å begynne bygging av ny arena høsten 2019.

Prosjektgruppen for den nye arenaen Oslo øst håper på endelig reguleringsvedtak vinteren 2019. Da vil det være klart for byggestart høsten etter.

Når ferdig, vil dagens sjuerbane nærmest hallen være utvidet til en elleverbane. I tribunebygget vil det være et svømmeanlegg med basseng på 12,5 x 25 meter, terapibasseng, opplæringsbasseng plaske anlegg for barn, klatrevegg, velvære sone og 1m og 3m stup. Tribuneanlegg i badet og kiosk/servering.

Klubben vil også få nye klubblokaler. Det vil bli barnehage, en ny treningshall på 700 kvadratmeter, et treningssenter og cageballbaner. Det nye tribuneanlegg vil ha plass for omtrent 2 200 personer.

I arenabygget planlegges et helsesenter på 500-1000 kvm med vekt på forebyggende, behandling og rehabilitering av idrettsskader.

I tillegg vil Bymiljøetaten få en ny rodestasjon i arenabygget.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Solcelleanlegg på plass på Bislett stadion

Solcelle-modulene er plassert mellom takbjelkene på tribunetakene og blir ikke synlige fra gateplan. Illustrasjon: Asplan Viak