Aveny Vest i Lillestrøm. Illustrasjon: AvenyVest

Skanska med sitt første Breeam-sertifiserte boligprosjekt

Aveny Vest i Lillestrøm

0

Aveny Vest er Skanskas første boligprosjekt som er sertifisert etter BREEAM-NOR sertifiseringen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Sertifiseringen stiller høye krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold.

Det er også strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt.

– Det er gledelig å se at prosjektet vi har utviklet tas så godt imot i Lillestrøm, og vi er sikre på at boligkjøperne vil trives godt når de kommer på plass. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen i utviklingsperioden av prosjektet, og gleder oss til å komme i gang med selve byggeprosessen. Sammen med Byggenheten i Skanska skal vi realisere et boligprosjekt med høye miljøambisjoner, flott arkitektur og smarte løsninger, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

– Som entreprenør er Aveny Vest er spennende prosjekt å bygge. At Skanska som boligutvikler nå setter høyere krav til miljøvennlig og mer bærekraftig bygging, er noe vi i Byggenheten i Skanska syns er både bra og helt riktig. Vi er svært fornøyde med å få denne kontrakten, og gleder oss til å kunne ta første spadetaket, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør i Skanska Norge.

Aveny Vest vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg, og har en planlagt ferdigstillelse i 2021. Salgstrinn 1 og 2 er i gang, og neste salgstrinn kommer i 2019.

Byggestart vil skje i første kvartal av 2019.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Skanska utvikler nytt miljøvennlig boligprosjekt

Askerholmen (markert i rødt) tett på «nye Føyka» – et prioritert utviklingsområde i Asker Illustrasjon: Dark