Espen Riska, direktør i Atea. Foto: Privat

Møt Atea som har bygget verdens smarteste kontorbygg

Energismarte Bygg Konferansen 2019

0

Hvordan påvirkes bygg- og eiendomsnæringen av den digitale utviklingen? Hvordan realisere energismarte og digitale bygg i samarbeid med entreprenører og leverandører?

Dette kan du få svar på i februar, under konferansen Energismarte Bygg i Lillestrøm. Arrangøren

IEE – Interessegruppen for Energieffektivisering (Nelfo og EFO) har fått på plass en rekke dyktige fagfolk til å følge opp temaet for årets konferanse om energieffektivisering og digitalisering, – digitale bygninger er energieffektive og elektrobransjen leverer.

Et av innleggene handler om Atea som har bygget verdens smarteste bygg. Om dette skal Espen Riska, direktør i Atea forklare hva digitale bygg er, om valgene og erfaringene.

Av programmet ellers kan vi lese at et av temaene er regjeringens politikk for energismarte bygg. Hva er digitalisering? Og: Hvordan påvirker utviklingen elektrobransjen og hvordan kan bransjen forholde oss? Spørsmålene kan bli besvart av fremtidsforsker Ole Petter Nyhaug.

Energieffektivisering – smarte bygg er løsningen, vil Simen Malmen hos Veni ta for seg.

Så blir det en samtale om utviklingen og konsekvensene. Hvordan gir digitalisering kundeverdi, og er elektrobransjen forberedt? Kal besvares her, og innledere er Ove Guttormsen og Frank Jaegtnes.

Deltakerne vil få høre om ambisiøse prosjekter og suksesshistorier. Spørsmålet som naturlig tas opp er hvilke grep kan tas i eksisterende bygninger? Svaret skal komme fra flere eiendomsaktører.

Undervisningsbygg i Oslo satser for fullt på solcelleanlegg som bidrar til energieffektive skolebygg. Dette skal Bodil Motzke, miljørådgiver og Magnhild Kallhovd hos Undervisningsbygg komme nærmere inn på.

Fordeler med digitaliseringen av bygg for mennesker og miljø skal Roar Andersen, direktør for forretningsutvikling i Caverion gi et innblikk i, og neste tema blir entreprenørenes rolle i den digitale verdikjeden, Thomas Liland-Vik, KE Automasjon.

IT-sikkerhet og cyber security – hva må eier være oppmerksom på, og hvilket ansvar ligger hos leverandørene og installatørene? Bente Hoff, Nasjonal sikkerhetsmyndighet har mye kunnskap om dette og vil komme med mange tips.

Gunnel Fottland, utviklingssjef i Enova vil presentere Enovas støtteprogram for energibruk i næringsbygg, og forklare hvordan bransjens løsninger bidrar til å utløse Enova-støtte.

Breeam er også et selvfølgelig tema under konferansen og Anders Nohre-Walldén, Utviklingssjef NGBC vil nakke om hvordan energieffektivisering og smart energiforvaltning kan bidra til bærekraftige bygg.

Effekttariffer – status og veien videre ved Velaug Mook, NVE, En #smartere fremtid ved Egil Bredgaten, ambassadør Telenor Norge AS er også på plass med sine innlegg.

Parallelle fagseminarer

Innlegg under fjorårets fagseminar. Skjerrmdump fra videoen som kan sees på Facebook nedenfor.

Det vil foregå noen parallelle fagseminarer, og et av temaene er energieffektivisering og en praktisk innføring i IEEs kalkulasjonsverktøy.

Effekt- og energieffektivisering. Marked og løsninger for bolig og næringsbygg er også et v temaene.

Det andre parallellseminaret har temaer som dynamisk og fleksibel elbillading – om rammebetingelser og løsninger. Elbilforeningen har bistått i vurdering av over 1000 ladetilbud – det er mulig å høre deres erfaring om hva eiendomsaktører, installatører og

leverandører bør tenke på. Ian Bjørn Bednar, rådgiver for ladeinfrastruktur i borettslag og sameier, Norsk Elbilforening er fagmannen på dette området og overfører kunnskap.

Geir Bjørnstad, markedsdirektør i DEFA og Kjetil Hulbach, Schneider Electric tar for seg solproduksjon og lagring , og vil også snakke om marked, løsninger og ansvar.

Arrangementet holdes på Thon Hotel Arena, Lillestrøm den 12. og 13. februar.

Direkte til påmeldingsskjema her.

Kontaktpersoner og annen informasjon gjennom Nelfo her.

Se filmen fra fjorårets konferanse.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner