Administrerende direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm. Hun kickstarter Let’s Connect ved å snakke om hvordan megatrendene urbanisering, digitalisering og elektrifisering.

– Bransjen må samarbeide for å nå klimamålene

Schneider Electrics Let’s Connect 2019

0

Mandag morgen er det duket for årets bransjehappening på Scandic Fornebu arrangert av Schneider Electric med sitt Let’s Connect 2019, en årlig begivenhet. Konferansen markedsføres som Norges ledende konferanse innen grønn teknologi! Altså: Mandag 14. januar.

Klimamålene må nås ─ vi har ingen tid å miste
Fjorårets Let’s Connect var Schneider Electric sin «wake-up call» til elektro-, energi-, IT og byggebransjen om å kaste seg på digitaliseringsbølgen og å satse på ny teknologi. Bærekraft og klimamål var fokusområder for konferansen, og vi bygger videre på dette under årets Let’s Connect – nå med et enda tydeligere miljøbudskap.

På Let’s Connect gir anerkjente foredragsholdere innblikk i ─ og forståelse for ─ energi- og klimautfordringen verden står overfor i dag samt eksempler på hvordan teknologi, innovasjon og digitalisering kan bidra til å løse problemet. Fra scenen går de inn på hvilke krav som stilles til bransjen her i Norge, og hvordan økt miljøfokus byr på nye muligheter!

Grønt lederskap og «klimakroner»
Sammen kan bransjen løse verdens største problem, nemlig energi- og klimautfordringen. Verden har nemlig ikke tid til å vente lenger, sier administrerende direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm. Hun kickstarter Let’s Connect ved å snakke om hvordan megatrendene urbanisering, digitalisering og elektrifisering fører til at verdens energiforbruk øker dramatisk. Nystrøm deler også rykende ferske undersøkelsesfunn som viser hvordan norske næringslivsledere forholder seg til det økende kravet om grønn teknologi.

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Lan Marie Nguyen Berg (t.v.) og ambisjonene for Oslo som europeisk miljøhovedstad
Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, snakker om planene for hovedstaden som i 2019 er utnevnt som europeisk miljøhovedstad. På Let’s Connect får vi høre hvordan Oslo innen 2030 skal bli den første storbyen i verden som ikke slipper ut klimagasser, blant annet ved hjelp av elektrifisering av transportsektoren.

Kan vår generasjon hindre klimaendringene i å bli irreversible?
Nils Røkke er bærekraftdirektør i SINTEF og styreleder i EERA (European Energy Research Alliance). Han leder 50.000 europeiske energiforskere som skal bidra til at Norge og Europa når klimamålene og samtidig skaper nye grønne arbeidsplasser. På Let’s Connect snakker han om hvordan vi må unngå å bli generasjonen som ikke gjorde noe før klimaendringene ble irreversible. Teknologi, forskning, utdanning og klimavennlige lover kan bidra til bærekraftig vekst og skape nye muligheter!

Den fjerde industrielle revolusjonen ─ er bransjen tilpasningsdyktig nok?
Silvija Seres, teknologiinvestor og matematiker, holder et engasjerende foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling ─ og hvordan vi selv kan tilpasse oss og drive denne endringsreisen. I tillegg kommer Digibygg sin prosjektdirektør Anett Andreassen for å fortelle om hvordan digitalisering og smartteknologi kan brukes som virkemiddel for å energieffektivisere bygg, og hvordan Statsbygg eksperimenterer for å lykkes med morgendagens bygg.

Digital forvandling for en innovativ 127-åring
Signify er et verdensledende selskap i belysning som har stort fokus på innovasjon. På Let’s Connect  vil Astrid Simonsen Joos, CEO i Signify Nordics, ta for seg den digitale transformasjonen av det 127-årige selskapet. Øystein Halvorsen er kreativ leder i TRY, mediebyåret som står bak smarthus-reklamen til REMA 1000. På Let’s Connect tar han et skråblikk på når teknologien ikke fungerer ─ og hvorfor dette faktisk kan være gøy.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner