Karoline Nystrøm, nyansatt administrerende direktør i Schneider Electric. Foto: Ole Peter Galaasen

Med fokus på kompetanseheving i Schneider Electric

Karoline Nystrøm

0

Karoline Nystrøm inntok stillingen som ny administrerende direktør i Schneider Electric Norge i januar 2019. Hun har vært salgsdirektør i selskapet siden mars 2018, og ønsker nå å bruke sine ressurser til å lede selskapet videre gjennom det «grønne skiftet».

– Jeg har en todelt bakgrunn med 10 år fra internasjonale dagligvarekjeder som Marks & Spencer, Tesco og Salisbury i tillegg til konsulentvirksomhet for Accenture i London. Etter å ha jobbet for Norges Gruppen her i Norge valgte jeg å fokusere på grensesnittet mellom forretningsutvikling og teknologi, og har blant annet jobbet for Telenor Digital og deres satsning på strømmetjenester, Comoyo i 2010. Dette var en av de første miljøene som satset tungt på digitalisering i Norge og var er verdifull skole for meg, sier Karoline Nystrøm, nyansatt administrerende direktør i Schneider Electric.

Skal ta ny teknologi ut i markedet

Nå tar Nystrøm fatt på nye spennende oppgaver i toppledelsen av Schneider Electric.

– For det første er det utrolig mange spennende muligheter forbundet med å ta grønn teknologi ut i markedet. Vi ligger langt fremme innen utvikling av grønn teknologi for mer energieffektive bygninger, og har en solid rekke av produkter som kommer til Norge. Jeg gleder meg veldig til å ta denne teknologien ut i det norske markedet, sier hun og utdyper:

– Grønn teknologi og energieffektivisering preger mye av det vi gjør. Det handler om å koble elektriske komponenter sammen med programvare for å kunne tilby maskinlæring og kunstig intelligens på toppen.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Fokus på kompetanseheving i alle ledd

Nystrøm peker på mange spennende teknologier, men at oppdatert kompetanse fortsatt er en utfordring i bransjen.

– Den største utfordringen er tilgang på kompetanse, både internt, blant samarbeidspartnere, eiendomsutviklere og sluttbrukere. Det handler om kompetanse i alle ledd for å finne de beste løsningene og for å vite hvordan teknologien fungerer optimalt. Dette er bakgrunnen for at kompetanseheving står øverst på prioriteringslisten vår, sier hun.

For å ligge i forkant av både teknologi og kompetanse satser selskapet på digitale læringsplattformer både internt og eksternt.

– I fjor hadde vi 50 timer med opplæring per ansatt i Schneider Norge, noe som er en norgesrekord i opplæring. Vi er heldig som er del av et større internasjonalt system med blant annet e-læringsplattformer tilgjengelig i hele organisasjonen. Vi bruker også digitale plattformer og seminarer for opplæring av samarbeidspartnere, sier hun.

– Elektrifisering og energieffektivisering står høyt på agendaen både blant utbygger og politikere, og jeg tror veksten fra 2018 vil fortsette. Vi er veldig positive til utviklingen i 2019 og er godt posisjonert til å ta ytterligere markedsandeler, avslutter Nystrøm.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Schneider etablerer brukerforum for byggautomasjon

Fra Schneider Electrics brukerforum.