Eufemias Hage: Boligkvartalet bygges som en hestesko rundt en skjermet og frodig byhage.

Et av landets første Breeam-Nor sertifiserte boligprosjekt

Eufemias Hage i Oslo

0

-Og kanskje blant landets lekreste? I Barcode, ved vannkanten og med alt man kan tenke seg av tilbud i umiddelbar nærhet. Og nå også med BREEAM-NOR-sertifikatet som dokumenterer at dette bygget har en rekke bærekraftige kvaliteter.

Eufemias Hage er sertifisert BREEAM-NOR Very Good, og ifølge miljøsjef i VEDAL, Marie Indrelid Winsvold var ikke dette teknisk utfordrende å få til:

-Det gikk faktisk veldig fint. På dette nivået får man med de viktigste kvalitetene, forteller hun og fortsetter:

– Man vil ligge godt over myndighetskravene ved å legge seg her, og det er dette nivået som er kravet for å få grønne lån. Skal man sertifisere for første gang, er Very Good absolutt gjennomførbart, sier Winsvold.

Winsvold og VEDAL sier også at de gjerne anbefaler BREEAM-sertifisering til andre utbyggere. De har erfart at det er små utgifter knyttet til investeringskostnad i prosjektet, men noen flere knyttet til bruk av personressurser.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Oppfølging av sluttbruker

Siden Eufemias Hage er en av de første boligprosjektene som er BREEAM-sertifisert, planlegger Grønn Byggallianse en oppfølging av boligkjøperen i dette bygget.

Mastergradstudenten Anne Hæhre, er i gang med en oppgave der hun ønsker å belyse verdien av en klimavennlig eiendomsutvikling for boligkjøpere.

Hæhre vil her undersøke om det har noen verdi og interesse for dagens boligkjøpere at boligene er klimavennlige eller miljøsertifiserte, og om dette igjen kan skape en positiv effektiv for verdiskapningen til en eiendomsutvikler.

– Vi er opptatt av merverdi for både bruker og utvikler, sier daglig leder Katharina Bramslev. Vi håper og tror at boligkjøperne faktisk opplever bedre bokvalitet i et miljøsertifisert boligbygg og er spent på hva Hæhre finner i sin oppgave.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Hvordan kommunisere bærekraftige kvaliteter overfor boligkjøpere?

Mastergradsstudent Anne Hæhre. Siri Dobloug, Grønn Byggallianse