Karoline Nystrøm, administrerende direktør i Schneider Electric, er glødende opptatt av grønn teknologi.

Ingen grunn til å nøle med grønn teknologi

Offentliggjør rapporten «2019 Global Digital Transformation Benefits Report»

0

I forbindelse med Energismarte Bygg-konferansen offentliggjør Schneider Electric rapporten «2019 Global Digital Transformation Benefits Report». – Den beviser at grønn teknologi gir så store kostnadskutt og miljøfordeler, at ingen bør nøle med å sette i gang, sier Karoline Nystrøm, administrerende direktør i Schneider Electric Norge.

Digitalisering revolusjonerer måten vi produserer, distribuerer og bruker energi på. Hvordan påvirker det digitale skiftet energibransjen og hvilke konkrete fordeler tilfører den?

– I rapporten, som baserer seg på Schneider Electrics erfaringer med tusenvis av kunder i hele verden, konkretiserer vi fordelene ved digitalisering med grønn teknologi: opptil 85 % reduksjon av både investerings- og driftskostnader. Vi har i 2018 og nå inn i 2019 en voldsom interesse for energieffektivisering i Norge. Med såpass store kostnadsbesparelser står dette nå på agendaen til alle, sier Nystrøm.

Resultatene som presenteres i rapporten motbeviser enkeltes bekymringer for både kostnadsomfanget og vanskelighetene ved digitalisering av eksisterende prosesser. Studien viser at digitalisering kan redusere investeringskostnadene i gjennomsnitt med 35 %.

Rapporten viser også at digitalisering resulterer i betydelige besparelser i driftsutgifter – i tillegg til forbedringer i form av økt effektivitet, pålitelighet og sikkerhet. Energiforbruket blir i gjennomsnitt redusert med 24 % som et resultat av digitalisering.

– Digitalisering skaper nye forretningsmodeller og anvendt på drift av bygg og energidistribusjon blir det til grønn teknologi, som konkret bidrar til økt bærekraft, mener Nystrøm.

Målet med denne rapporten er å gi leserne en nyttig og realistisk oversikt over potensialet ved digitalisering i drift av bygg i alle segmenter.

Rapporten kan lastes ned og leses i sin helhet her

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Med fokus på kompetanseheving i Schneider Electric

Karoline Nystrøm, nyansatt administrerende direktør i Schneider Electric. Foto: Ole Peter Galaasen