Nye Horten VGS. Illustrasjon: Link arkitektur

Nye Horten VGS ble vinner av BREEAM Awards 2019

0

BREEAM Awards 2019 gikk av stabelen i London i går kveld og Nye Horten videregående skole mottok prisen for beste offentlige byggeprosjekt i prosjekteringsfase.

– Vi ser at også offentlige bygg nå ser nytten av å sertifisere bærekraftige kvaliteter. Vi er imponert over det som Vestfold fylkeskommune og Veidekke har fått til, og er glade for at dette anerkjennes internasjonalt, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

BREEAM Awards arrangeres av BRE som eier BREEAM. En jury vurderer alle BREEAM-sertifiserte bygg i verden, og nominerer bygg i ulike klasser. Nye Horten videregående skole vant prisen for beste offentlige byggeprosjekt.

Skolen er sertifisert til det øverste sertifiseringsnivået BREEAM-NOR Outstanding for prosjekteringsfasen. Bygget skal stå ferdig i 2019 og får da et endelig BREEAM-sertifikat. Nye Horten Videregående skole er den tredje av de 211 norske BREEAM-sertifiserte byggene, og det første skolebygget som oppnår Outstanding.

Vestfold Fylkeskommune har sammen med Veidekke Entreprenør AS og samarbeidspartnere vist at store ambisjoner og vilje til gjennomføring fra start til mål, gir resultater i verdensklasse.

I tillegg til BREEAM-NOR-sertifisering blir det nye bygget plusshus og har hatt fossilfri byggeplass. Det har også håndtert utfordringer knyttet til vernede naturkvaliteter og gjenskaping av økologisk verdifulle områder. 

Grønn Byggallianse

er den største organisasjon for hele verdikjeden innen eiendom, bygg og anlegg. Vårt formål er og utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget for alle. Vårt syn på bærekraft inkluderer sosial og økonomisk bærekraft i tillegg til miljøvern. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Byggalliansen lanserer opplæringspakke for grønn eiendomsdrift

Innfelt: Skjermdump av opplæringsplattformen. (Bakgrunnsbilde av Frankfurt.)