Atle Askeland og Petter Moseby fra Atea sammen med byggherredirektør Synnøve L. Sandberg og Jan Petter Nærby fra Statsbygg. Foto: Statsbygg

Statsbygg og Atea med storkontrakt på nettverksutstyr på Campus Ås

0

Kontrakten for utstyr til datanettet i det nye Veterinærbygget er på 26 millioner kroner, og skal sikre trådløs og kablet dekning over hele bygget.

Statsbygg har valgt ATEA som leverandør av et fremtidsrettet og robust nettverk for det nye Veterinærbygget på Campus Ås, basert på Cisco DNA. Svitsjer og trådløse aksesspunkter skal sørge for at det blir optimal datadekning i bygget.

Datanettverket skal betjene Veterinærinstituttets og NMBUs behov i de nye byggene, og omfatter både trådløst og kablet nettverk. I tillegg inkluderer kontrakten tjenester som design, konfigurasjoner, driftsprosedyrer, opplæring og montering av utstyr.

Viktig med utvidelsesmulighet

For Veterinærinstituttet og NMBU har det vært viktig med et design som lett lar seg utvide til resten av Campus Ås, andre arbeidssteder og til tusenvis av tilkoblede enheter.

Det er derfor lagt opp til en løsning der mest mulig er ferdig integrert og med minst mulig skreddersøm.

Kontrakten er en del av brukerutstyrsprosjektet på Veterinærbygget, som er Statsbyggs største med en bevilgning på om lag 1,1 milliard kroner. Veterinærbygget består av åtte sammenknyttede bygninger på totalt 63 000 kvadratmeter. Når bygget står ferdig i 2020, skal det romme både Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet i tillegg til det mest avanserte utstyret i Europa innen forsking på og behandling av dyr.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Statsbyggs mest digitale byggeprosjekt på Vestlandet tar form

Tradisjonelle byggetegninger benyttes ikke ved Åsane i Bergen.