nekter
Butikksjef Izabela Stefaniszyn i YX 7/11 Sandnes.

Nekter å gå tilbake til en hverdag uten CheckPoint

Trådløs temperaturkontroll

0

Nekter: Etter at YX 7/11 Sandnes innførte trådløs temperaturkontroll, har de unngått varetap og spart store pengesummer. Nå bruker de samme verktøy også til rutinehåndtering, og butikksjef Izabela Stefaniszyn mener dette er noe av det beste som har skjedd på lenge.

– Jeg nekter å gå tilbake til en hverdag uten. CheckPoint fra IWMAC har bidratt til at vi har økt standarden på stasjonen betydelig, sier Stefaniszyn.

Med verktøyet får de blant annet en avviksmelding når noe er feil på en frysedisk eller et kjøleskap. Dersom en mindre erfaren helgevikar er på jobb når det skjer, vil Stefaniszyn ta kontakt og gi instrukser.

– IWMAC gir meg en trygghet jeg aldri igjen vil være foruten. Så fort vi får avviksmelding kan vi løse problemet før kjøle- eller frysevarer blir ødelagte. Med det sparer vi mye penger, samtidig som vi slipper å være tom for enkelte varer i en periode. Dessuten kaster vi mindre mat, noe som er svært viktig for oss, fastslår butikksjefen.

Nekter å gå tilbake – Bedre kontroll på rutinene

Renslighet, mattrygghet, stort vareutvalg og kundeservice er noe av det YX 7/11 Sandnes prioriterer høyt, og hver dag har medarbeiderne viktige rutiner å følge for at alt skal være på stell.

– Før printet vi ut listene og satte dem i permer når dagen, uka eller måneden var over. Dette er ikke bare ineffektivt og dårlig for miljøet – det lager også unødvendig rot. En stor utfordring som butikksjef var å holde oversikt, og jeg brukte altfor mye tid på å strukturere papirbunkene og permene. Dessuten opplevde jeg litt for ofte at rutiner glapp, sier Stefaniszyn.

Men dette er det slutt på nå som hun og de 14 kollegene har tatt i bruk CheckPoint også til rutinehåndtering.

– Vi bruker verktøyet til daglige rutiner som å kaste søppel og vaske diskene, i tillegg til rutiner vi gjør sjeldnere, som avriming og risikovurderinger. Med CheckPoint er det nærmest umulig å glemme gjøremålene.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Gull å ha når Mattilsynet kommer

Før en jobb må gjøres på stasjonen, får medarbeideren en påminnelse på et nettbrett. Om påminnelsen skal komme et kvarter eller flere timer før jobben må være gjort, er opp til hver enkelt butikk. Medarbeideren tar bilde av det utførte arbeidet som et bevis på at alt er på stell. Dersom han ikke gjør jobben, får butikksjefen varsel på mobilen. Med historikkfunksjonen kan hun med et tastetrykk også gå tilbake i tid, noe som særlig er verdifullt når Mattilsynet kommer.

– IWMAC har gitt større trygghet og bedre struktur på arbeidshverdagen. Jeg har kontroll på stasjonen uansett hvor jeg er og hva klokken viser, sier Stefaniszyn.

Slik fungerer CheckPoint

CheckPoint er kontrollstyrt, og kommer i 3 versjoner. Hver av dem er tilpasset ulike funksjoner i organisasjonen.

Probe – for alle ansatte
CheckPoint Probe er for nettbrett, og alle ansatte i bedriften har tilgang. Her får brukeren oversikt over og påminnelser om daglige rutiner. Ved avvik får de veiledning om tiltak.

Manager – for avdelingsledere/IK-Matansvarlige
CheckPoint Manager er en mobilapp for IK-Matansvarlig, butikksjefer eller avdelingsledere. Alt i Probe gjenspeiles her, og det kommer varsel om avvik og rutiner som ikke er fulgt.

Dashboard – for toppsjefer
CheckPoint Dashboard er en webløsning som lager rapporter til IK-Matansvarlig, butikksjef og andre i administrative roller. Rapportene inneholder all dokumentasjon Mattilsynet trenger. Det er også mulig å sammenligne de ulike avdelingene i bedriften.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Smart maksvokter hindrer unødvendig energiforbruk

Jostein Markussen, teknisk selger i IWMAC.