Illustrasjonsfoto: Pixels.com

Økende interesse for helsegevinsten av gode bygg

Grønn Byggallianse opplever:

0

Grønn Byggallianse opplever en økende interesse for helsegevinsten av gode bygg. Bygg21 10 kvalitetsprinsipper ivaretar hele bærekraftperspektivet for bygg og områder, også det som handler om å gjøre bygg sunnere for alle. Vi anbefaler alle å bruke disse i planlegging av et område eller bygg.

For å jobbe med helse og velvære i bygg på en systematisk måte, har International WELL Building Institute utviklet standarden WELL. WELL er et raskt voksende sertifiseringssystem. Standarden ser på indikatorer som luft- og vannkvalitet, belysningsformer, fysisk og mentalt velvære hos de som bor i eller bruker en bygning eller et område. Man vil kjenne igjen mange av temaene fra BREEAM som luftkvalitet og vannforbruk, men en vesentlig forskjell er at WELL måler gjennomførte tiltak når bygget står klart med brukere i bygget og det har kun fokus på helse og velvære.

20. mai tilbyr Grønn Byggallianse et introduksjonskurs i WELL, i samarbeid med Swedish Green Building Council. Kurset holdes hos oss i Schweigaardsgate 34C. Følg med på våre nettsider for påmelding. Vi har etablert et samarbeid med Swedish Green Building Council for å øke kunnskap om WELL og de parameterne som WELL legger vekt på og vil etterhvert øke aktiviteten innen helsefremmende bygg. Vi formidler også kontakt mot WELL-rådgivere i Norge dersom noen byggherrer er interessert i å få sertifisert bygget sitt. Ta kontakt med anne.solgaard@byggalliansen.no for mer informasjon.

 

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Byggalliansen lanserer opplæringspakke for grønn eiendomsdrift

Innfelt: Skjermdump av opplæringsplattformen. (Bakgrunnsbilde av Frankfurt.)