håndbok
Anders Nohre-Walldéni og Carl Henrik Borchsenius (foto: Naomi Ichihara Røkkum/Norsk Eiendom)

Håndbok for bærekraftig stedsutvikling er lansert av Norsk Eiendom

- Eiendomsbransjen tar tydelig grep

0

Håndbok for bærekraftig stedsutvikling er nå lansert. – Det er bra at eiendomsbransjen selv tar tydelig grep for å skape gode byrom, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen.

håndbok
Forfatterne av håndboken fra venstre Kristian Kistorp og Isabel Ruiz Lopez fra Grape Architects, Anders Nohre-Walldéni fra Grønn Byggallianse og Carl Henrik Borchsenius fra Norsk Eiendom (foto: Naomi Ichihara Røkkum/Norsk Eiendom)

Håndboken ble initiert av bransjeforeningen Norsk Eiendom, og er laget i samarbeid med Grønn Byggallianse og Grape Architects. Det var stor interesse for lanseringen, og møtet ble raskt fulltegnet.

Eiendomsbransjen har et stort fotavtrykk på hvordan samfunnet utvikles. Hvordan steder utvikles har betydelig innvirkning på folks hverdag.

– Veilederen skal gi eiendomsutviklere innsikt i, og inspirere til, en mer helhetlig utvikling av eiendom, områder og steder, sier utviklingssjef i Grønn Byggallianse, Anders Nohre-Walldéni.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom, Carl Henrik Borchsenius, understreker at:

– Enkeltvis er det mange gode prosjekter, men som bransjeforening, ønsket vi mer kunnskapsdeling og et konkret verktøy som er enkelt å ta i bruk.

håndbok
Hanna Marcussen (foto: CF-Wesenberg/kolonihaven)

Han håper at håndboken bidrar til at flest mulig prosjekter bidrar til bærekraftig stedsutvikling i fremtiden.

Håndboken tar for seg miljømessig-, sosial- og økonomisk bærekraft i eiendomsutvikling. For hvert tema følger konkrete tiltakspunkter og verktøy.

– Eiendomsaktører er viktig for hvordan byer og steder blir utviklet. Derfor er det nødvendig å ha bærekraftsperspektivet med, påpeker byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen.

Fakta om håndbok for bærekraftig stedsutvikling:

  • Håndboken kan leses på denne lenken.
  • Utarbeidet på initiativ fra Norsk Eiendom i samarbeid med Grønn Byggallianse og Grape Architects.
  • Kvalitetssikret av fagmiljøer i Asplan Viak, Link Arkitektur og Cowi.
  • Formålet er å gi eiendomsutviklere innsikt i temaet bærekraftig stedsutvikling, og gi konkrete tips i arbeidet med utvikling av eiendom.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Prefabrikkert styringsteknologi i storformat i Stordalens drømmehotell The Hub

Prefabrikkert styringsteknologi
WAGO Pluggbart kablingssystem i Oslos nye storhotell med 810 rom. Fra venstre: Stein Olav Grasdalen og Øystein Halvorsen hos Wago. Foto: ITBaktuelt/PH