elbillading
Behovet for ladebokser som vil bli installert i norske hjem, garasjeanlegg og større parkeringsplasser øker.

Ruster opp installatører for elbillading med energistyring

Over 300 000 elbiler/ladbare hybridbiler

0

Interessen for elbillading og energistyring er stor, og ny teknologi utfordrer elektrobransjen. Kompetanseheving kreves for å dra nytte av nye forretningsmuligheter, mener Schneider Electric.

Ifølge nettstedet Elbilstatistikk er det nå mer enn 300 000 elbiler/ladbare hybridbiler på norske veier. Behovet for ladebokser som vil bli installert i norske hjem, garasjeanlegg og større parkeringsplasser øker og vil bli enda større i tiden fremover.

– Vi merker stor interesse for Schneider Electric sine løsninger, som omfatter både elbilladere og infrastrukturen for energiforsyning- og styring. Det er mange borettslag og sameier som nå trenger installatører med riktig kompetanse for å få hjelp til å sette opp et ladeanlegg hvor hver elbilbruker kan betale for eget forbruk og samtidig bidra til å dekke felles driftsutgifter. De ønsker også en rettferdig køløsning når det er flere elbiler som kobler seg til anlegget, og dette er noe Schneider Electric kan tilby, sier Kjetil Hulbach, Business Development Manager Nordic for Electric Vehicles i Schneider Electric.

For å imøtekomme behovet i markedet har Schneider Electric satt opp en rekke webinarer og utgitt publikasjoner som blant annet dekker dette populære temaet.

Det siste webinaret som ble holdt fokuserte på å gi installatører bedre kunnskap om ladeløsningene som bør velges til ulike garasje- og parkeringsanlegg. Hvordan kan man hjelpe kunden å velge riktig ladeløsning og hvordan sikrer man nok energi i strømnettet til det stadig økende ladebehovet? Sist, men ikke minst – hva er åpne kommunikasjonsprotokoller og hvorfor er det viktig i ladesammenheng?

Webinaret er spesielt interessant for elektrikere, installatører og distributører. Sesjonen holdes av Kjetil Hulbach.

– Schneider Electric kommer med flere interessante webinarer i løpet av året. Målet vårt er å heve kompetansen til elektroinstallatører, slik at de kan takle en spennende fremtid hvor IoT (Internett of Things) gjør sitt inntog i elektro. Utviklingen krever at bransjen utvider perspektivet av det den kan gjøre for våre felles kunder. Samtidig åpner IoT for masse spennende forretningsmuligheter som vi kan hjelpe installatører samt andre teknikere og sluttbrukere med å gripe, sier Hulbach.

I tillegg har Schneider Electric nylig publisert  en installasjonsguide for elbillading med energistyring samt  en nyttig brosjyre for salg av elbilladeløsninger til borettslag og sameier.

Her kan du se webinaropptaket om elbillading og energistyring

Her finner du hele programmet med webinarer med kompetanseheving i fokus

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Med fokus på kompetanseheving i Schneider Electric

Karoline Nystrøm, nyansatt administrerende direktør i Schneider Electric. Foto: Ole Peter Galaasen