Innfelt: Kursholder Benjamin Reinhoff.

Lyskultur med nytt kurs: Lysstyring

September

0

Lyskultur har nå et nytt kurset som gir grunnleggende forståelse for lysstyring og de problemstillinger som er reelle i henhold til dagens krav for teknologi og energieffektivitet. Det vil gi deg økt trygghet i din rolle som prosjekterende. Kurset vil også gi et felles grunnlag for samhandling mellom de ulike fagene som er involvert i lysstyring.

Etter gjennomført kurs vil kursdeltakere være bedre rustet til å prosjektere lysstyring, og ha en bedre forståelse om prosessene rundt prosjekteringen.

Kurset bygger på en kommende revidering av publikasjon nr. 24, Lysstyring. En revidert utgave vil være ferdig i løpet av våren 2019 og blir tilgjengelig på Lysveilederen.

Kursinnhold går på hva innebærer lysstyring, behov for faglig ekspertise og den prosjekterendes rolle, planlegging av lysstyring og samhandling mellom de ulike fagene.

Videre inneholder kurset behovstilpasninger og visuelle effekter, valg av reguleringsprinispp, styresystem/feltbuss-systemer, funksjonsbeskrivelse og drift og vedlikehold.

Læringsmålet for deltakerne beskriver Lyskultur at de vil få god innsikt i prosjekteringsforutsetninger og en beskrivelse av prosjekteringsprosessen, og at de vil få konkrete råd om hvordan man planlegger lysstyring.

Deltakerne vil også lære hvorfor det er så viktig med samhandling mellom de ulike fagene som er involvert i lysstyring.

Målgruppe er belysningsleverandører og produsenter, salgspersonell innen belysning, rådgivende ingeniører elektro og konsulenter, belysningsplanleggere, lysdesignere, elektroentreprenører og installatører og byggherrer og eiendomsutviklere.

Kursholder

Kursholder er Benjamin Reinhoff, styringssystem-ingeniør hos ÅF Lighting. Benjamin Reinhoff har mer enn 20 års erfaring fra lysbransjen med erfaring som lysdesigner fra teater, opera- og ballett-produksjoner og som prosjektleder ved flere av landets ledende leverandører av teknisk utstyr til underholdningsbransjen. Han har jobbet med mange av Norges største teater- og konserthus i forbindelse med oppgradering av lysanlegg og styringssystemer både for scene og arkitektonisk belysning. De siste årene har han jobbet som styringssystem-ingeniør hos ÅF Lighting der han har vært involvert i flere av ÅF Lighting sine prosjekter både i Norge og utlandet.

Kurset arrangeres 26. september 2019.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Hvordan kan lysbransjen engasjere seg i miljø og bærekraft?

Tomas Sjögren, fagansvarlig i Lyskultur.