Fv.: Talent & Acquisition Manager André Tangen og HR Vice President Henrik Holck-Clausen representerte Schneider Electric på Magnet Awards.

Fremmer mangfold i bransjen med betraktelig økning i kvinneandel

Mangfoldspris under Magnet Awards

0

Schneider Electric Norge var shortlistet til årets mangfoldspris under Magnet Awards 15. mai. Prisutdelingen setter søkelyset på det beste arbeidet innen rekruttering og «employer branding», og mangfoldsprisen hedrer virksomheter som har jobbet med å sikre økt mangfold ─ med tanke på kjønn, etnisitet, alder, legning eller andre relaterte begreper.

Schneider Electric Norge jobbes det målrettet med å skape god balanse, med aktivt søk etter kvinner i rekrutteringsprosessen. I perioden 2016-2018 har kvinneandelen økt fra 14 % til 28 %, noe som er godt over gjennomsnittet i bransjen.

De siste tre årene er det ansatt mellom 37 % og 46 % kvinner, med et mer enn tredoblet antall kvinner i salg og Profit & Loss ─  og flere kvinnelige serviceteknikere. Selskapet har gått fra 9 % til 27 % kvinnelige ledere.

I traineeprogrammet Energy Generation 2017 fikk fem sivilingeniører fast stilling i Schneider Electric Norge, deriblant fire kvinner. Ansettelsene bidrar til å øke det akademiske tilsnittet i organisasjonen.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Investerer internasjonalt i mangfoldig kompetanse

I Schneider Electric sin globale toppledelse er det nå 20 % kvinner, en økning på hele 15 prosent på 15 år. Internasjonalt Selskapet støtter opp om He for She-initiativet, og har vunnet flere internasjonale kåringer for mangfold av blant annet Forbes, Bloomberg og Catalyst.

Anerkjennelsene for baserer på forpliktelsen om 30 % kvinneandel i toppledelsen, kjønnsbalanse når det gjelder lønninger, global foreldrepermisjon og fleksible arbeidsdager. Tiltaket er pågående, og innebærer blant annet garantert permisjon for nærmere 150.000 ansatte, anskaffelse av ny kompetanse og opplæring av folk som kommer fra andre bransjer.

Investeringen er stor ─ og vanskelig å kartlegge om man medregner tapt kortsiktig inntekt i et business-as-usual-perspektiv.

Verdig vinner

I «Årets mangfoldspris»-kategorien var det til slutt OBOS som gikk av med seieren, med Atea på sølvplassen og ÅF som fikk bronse.

Henrik Holck-Clausen, HR Vice President i Schneider Electric Norge, var tilstede under prisutdelingen. Han kommenterer:

─  Det er utrolig stas å bli anerkjent for vårt fokus på mangfold! Jeg vil gratulere OBOS med førsteprisen og en inspirerende reklamekampanje ─ toppledelsen der har stor vilje til å skape endring. Det er ellers flott å se at flere bedrifter i vår tradisjonelt mannsdominerte bransje havnet på pallplass under Magnet Awards! Sammen skal vi jobbe for et stadig mer balansert arbeidsliv.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

ITB-standarden NS 3935 i ny utgave

Illustrasjonsfoto: Siemens