NEKs sikkerhetskonferanse
direktør i IKT Norge, Torgeir Waterhouse. Foto: IKT Norge

Kunstig intelligens, Smart Buildings, dingser og elbillading

NEKs sikkerhetskonferanse

0

NEKs sikkerhetskonferanse arrangeres i november, og allerede nå er det meste av programmet på plass. Blant annet skal direktør i IKT Norge, Torgeir Waterhouse ta opp temaet kunstig intelligens, Kjell Sand ved NTNU har smarte dingser som tema, og Lysgården i Trondheim, elbillading og smarte boliger er å finne i et bredt program over tre dager.

Konferansen åpner sterkt, med Torgeir Waterhouse, direktør i IKT Norge, og han spør: Kunstig intelligens – tar det livet av oss.

I programmet skriver NEK at kunstig intelligens er et begrep som er på alles lepper. Hva er det egentlig? Vil det ta over for mennesket og gjøre oss overflødige? Eller vil det gi oss produkter og tjenester som vil gjøre hverdagen vår bedre? Dette skal Waterhouse belyse ut fra sin posisjon i IKT Norge.

Kjell Sand, Pro Dekan ved NTNU er nestemann som tar for seg at digitaliseringen for alvor har inntatt hele samfunnet vårt. Smart Grid, Smart Energy, Smart Cities, Smart Buildings er begrep som stadig kretser rundt i elektrotekniske kretser. Men, er dette egentlig så smart, med smarte nett og smarte dingser?

Stig Tore Røe, distrikssjef Bygningsteknologi hos Siemens har Lysgården i Trondheim som tema. Lysgården blir Nord-Europas mest moderne kontorbygg når det står ferdig sommeren 2019. Veidekke bygger, mens Siemens leverer det tekniske rammeverket. Bygget er fylt opp av teknologi som skal gjøre arbeidsdagen sikker og behagelig for dem som jobber her. Lysgården lager scenarier over hvordan det blir brukt, for å estimere framtidig rett bruk av energi. Og alt dette skjer uten at det går på bekostning av komfort eller trivsel i arbeidshverdagen.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her

Høyteknologiske hjem – hvordan kommer vi dit?

Det er en flom av nye produkter som vil bidra til å gjøre boligene smarte og høyteknologiske. Sensorer, alarmer, smarte pærer og brytere kan automatisere prosesser eller styres med stemme eller apper. Hvordan kan vi sørge for at de smarte produktene blir noe mer enn en god ide, men faktisk blir installert i de tusen hjem? Dette tar Leif Aanensen opp, han er CEO i Norsk Elektroteknisk Komite (NEK)

Det er ingen andre land i verden som har tilsvarende tetthet av elbiler som i Norge. Tallet for elbiler har for lengst passert 200.000 og stiger fortsatt raskt. Tanken om elbilen som en buffer for energi er for lengst lansert, men hvordan ser man for seg dette i praksis. Den rette personen til å gi deltakerne tanker rundt dette er Jan Tore Gjøby, Emobility AS.

NEKs sikkerhetskonferanse

NEKs sikkerhetskonferanse går over tre dager i november i Oslo og er fullspekket med faglige innlegg. Du kan se det foreløpige programmet her.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Her designes en ny smarthusløsning for økende kundemasse

autobolig
Fra venstre: Markedssjef Erik Braatnes, daglig leder Henning Herfjord, salgskonsulent/markedsfører Jacqueline Knutsson, systemingeniør Casper Johansen og saksbehandler/prosjektleder Per Henning Johansen.