Therma Industri leverer varmepumper til SUS2023. Therma skal bidra med varmepumper til de 96 energibrønnene som skal bores for varme og kjøling av nye sykehuset i Stavanger.

Fire varmepumper skal hente energi fra 96 dype geobrønner

Nytt sykehus i Stavanger

0

Therma skal bidra med varmepumper til de 96 energibrønnene som skal bores for varme og kjøling av det nye sykehuset i Stavanger, SUS2023. Kontrakten har en verdi på knappe 11 millioner kroner inkludert mva.

Therma Industri skal levere fire varmepumper for å høste energien fra de dype geobrønnene som skal bores i grunnen under sykehuset.

-Varmepumper med energi fra berggrunnen under sykehusbygget og tomten vår vil gjøre at vi får tilgang til varme og kjøling som sikrer en smart og grønn drift av sykehuset. Vi ser frem til å få montert varmepumpene, som er en sentral del av kjøle- og varmeanlegg for SUS 2023, sier prosjektdirektør for SUS2023 Kari Gro Johanson.

Varmepumpene fra Therma Industri skal høste energi fra brønnene Rototec AS skal bore, der arbeidet starter i høst.

-Vi skal levere vår del av systemet når brønnene er boret. Det betyr at vi setter inn fire varmepumper i en teknisk sentral i bygget. Dette kobles deretter til byggets anlegg for oppvarming og kjøling. Selve bygget skal ha såkalt passivhusstandard, noe som i seg selv gjør at det blir en jevn og god temperatur i sykehuset uavhengig av årstid, sier Stein Terje Brekke, administrerende direktør i Therma.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

24.000 meter energibrønner planlagt for nytt sykehus i Stavanger

Rototec: Viser utstyr som borer energibrønner. Kreditering: Rototec