Øystein Iversen, markedssjef i Cobuilder, og Egil Ytrehus, teamleder Miljø i HENT.

Cobuilder lanserer ny funksjonalitet som støtter BREEAM-NOR

Forenkler arbeidet med valg og dokumentering

0

For å forenkle arbeidet med valg og dokumentering av produkter i såkalte BREEAM-prosjekter, har Cobuilder gått sammen med brukerne og utviklet ny funksjonalitet som nå er implementert i systemet Cobuilder Collaborate (tidligere ProductXchange).

Et nytt filter gir oversikt over produktene som omfattes av sertifiseringskravene i BREEAM-NOR, hvilke krav som stilles til hvert produkt og hvilke dokumenter som er tilgjengelige. Man kan raskt kvalitetssikre produktdokumentasjonen, godkjenne eller avvise produkter, kommunisere med verdikjeden og laste opp egne dokumenter.

Og all informasjon om produktene samt tilhørende dokumenter kan enkelt eksporteres eller sendes direkte til ekstern konsulent eller BREEAM-revisor.

Etterlengtet versjon

– Dette er en funksjonalitet vi har ventet lenge på, forteller Egil Ytrehus, teamleder Miljø i HENT. Det vil drastisk redusere arbeidet med dokumentasjonshåndtering i våre BREEAM-prosjekter og samtidig optimalisere interne prosesser. HENT ønsker å fokusere på å bygge bærekraftige bygg, ikke på å løpe rundt etter produktdokumentasjon. Derfor foretrekker vi også å jobbe med leverandører som har all nødvendig BREEAM-dokumentasjon oppdatert i systemet, så slipper vi å bruke tid på å skaffe den selv.

Det stilles stadig strengere krav fra både brukere og myndigheter om å velge bærekraftige produkter og såkalte grønne prosjekter utgjør en stadig økende andel av entreprenørenes prosjektportefølje. Dette skaper behov for effektive prosesser når det gjelder håndtering og kvalitetssikring av dokumentasjon relevant for BREEAM-NOR.

– HENT har en målsetting om å være fremst på bærekraft i bransjen, og jobber kontinuerlig med forskjellige tiltak rettet mot reduksjon av avfall og klimagassutslipp. I skrivende stund har vi mer enn 35 ferdigstilte og pågående prosjekter som skal BREEAM-NOR-sertifiseres, fortsetter Egil Ytrehus i HENT.

– Tidligere brukte vi mye tid på å lage egne lister med produkter og dokumenter slik at de kan kvalitetssikres og sendes til BREEAM-revisor. Vi setter stor pris på at Cobuilder lar oss brukere ta del i utviklingen av funksjonalitet som både vi og andre aktører med «grønne ambisjoner» kan dra stor nytte av, sier Ytrehus.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her 
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

Mye ressurser for å oppnå sertifiseringsmålene

– Vi vet at det er mange aktører og prosjekter som jobber med BREEAM-NOR sertifisering, og at det brukes mye tid og ressurser hos entreprenørene på å sørge for at sertifiseringsmålene oppnås, sier Øystein Iversen, markedssjef i Cobuilder.

– Samarbeidet med HENT og arbeidsgruppen for miljø har vært avgjørende for utviklingen av den nye funksjonaliteten, slik at vi har kunnet fokusere på de mest tids- og ressurskrevende oppgavene først. Testbrukerne har gitt tilbakemeldinger om at den nye løsningen sparer ett prosjekt for flere dagers arbeid – da er det veldig motiverende!

– Det er mer utvikling som gjenstår for å ytterligere forenkle innsamlingen av dokumentasjon og egenskapsdata knyttet til BREEAM-NOR, men vi er overbevist om at den nye funksjonaliteten allerede nå vil kunne spare aktørene for mye tid og arbeid, sier Øystein Iversen.

Om Cobuilder

Cobuilder er et privateid selskap som utvikler og tilbyr sømløse IT-løsninger for den globale bygg- og anleggsnæringen. Det er en internasjonal virksomhet med mer enn 120 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo og heleide datterselskaper i England, Frankrike og Bulgaria. Selskapet er strategisk samarbeidspartner til ISO, buildingSMART, CEN og CENELEC og vinner av flere innovasjonspriser internasjonalt. I Norge er Cobuilder mest kjent som leverandør av ProductXchange, systemet som brukes av byggherrer og utførende aktører for innsamling av produktdokumentasjon og håndtering av kjemikalier på byggeplassen.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Cobuilder styrker konsernledelsen: henter inn ny markedsdirektør

Solfrid Harbu er ny markedsdirektør (Chief Marketing Officer) i CoBuilder.