Elbilsalg

Elbilsalg butter i mot: – Burde vært høyere

Augusttallene

0

Elbilsalg: I august endte elbilandelen i nybilsalget på 39 prosent. Hittil i år er markedsandelen for elbiler på 43,6 prosent. Norsk elbilforening mener elbilsalget burde vært høyere.

–  Vi er bekymret for at vi ikke vil nå vårt mål om 50 prosent markedsandel i 2019. Salget burde økt utover året. I fjor var det lange ventelister, mens i dag er flere elbilmodeller nærmest hyllevare, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

– Det er grunn til å tro at den store bompengedebatten i valgkampen har fått folk til å tenke seg om en eller to ganger før de kjøper elbil. Fritak eller rabatt i bomringen er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil og usikkerhet om fordelene bremser salget, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

I tillegg mener Norsk elbilforening at deler av bilbransjen tilpasser seg de nye utslippskravene fra EU og utsetter nylanseringer og levering av større volum.

Statistikken for nybilsalget er levert av Opplysningsrådet for veitrafikken.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Stavanger er Norges Elbilhovedstad 2019

En strålende fornøyd Per A. Thorbjørnsen mottok prisen årets Elbilhovedstad 2019. Her sammen med Ola Lund Renolen, varaordfører i Trondheim, Marte Mjøs Persen, ordfører i Bergen, Marianne Borgen, ordfører i Oslo og prisutdeler klima- og miljøminister, Ola Elvestuen.