Innstegscontroller CX7000 fra Beckhoff kommer på markedet høsten 2019.

– Vi leverer ITB-systemer i dag med en tidshorisont på 20 år

Innstegscontroller CX7000 fra Beckhoff

0

– Denne høsten kommer vi med en innstegskontroller som vi tror kommer til å bli tatt svært godt mot i markedet. CX7000 er med sitt Unix-baserte OS vår første ikke-Windows baserte kontroller, forteller Kjetil Draugedalen, Business Development Manager hos Beckhoff Automation AS.

Han påpeker at tross sin minimale størrelse, leveres den med 512Mb internminne og 12 integrerte IO (8i/4u).

– Selvsagt benyttes samme engineeringsverktøy som for våre andre kontrollere. Den kan utvides med alle våre andre IO-terminaler og prisen er så offensiv at vi tror denne kan bidra til økt bruk av desentralisert kontroll innen bygningsautomasjon, mener Draugedalen.

– Ellers har vi gode IoT-løsninger for alle våre kontrollere, med bl.a. kommunikasjonsløsninger for direkte dataflytting til/fra Azure, AWS, IBM Watson og Google Cloud. Første del av vår nysatsing på AI direkte på kontroller (gjennom edge-computing) ble lansert i våres og vi er svært spente på å se fortsettelsen!

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

Fokus på å støtte uavhengige systemintegratorer

Beckhoff Automation AS ble etablert i Norge i 2009 som et heleid datterselskap av Beckhoff Automation GmbH.

– Vi forvalter porteføljen fra Beckhoff i Tyskland og fungerer som enedistributør mot det norske markedet. I motsetning til flere av våre konkurrenter har vi valgt bort egen prosjektavdeling og retter heller fokuset inn mot å støtte våre uavhengige systemintegratorer. Det betyr at vi daglig arbeider for at våre samarbeidspartnere skal komme i posisjon til de riktige jobbene og tegner svært sjelden kontrakter direkte med entreprenør/sluttkunde.

– Vår kunnskap og produktportefølje strekker seg fra PC-baserte kontrollere og operatørpaneler til IO-terminaler og motion-kontroll, og med gjennomsnittlig årlig vekst siden 2010 på nesten 20% viser vi at Beckhoff Automation er et fremtidsrettet selskap med et utvalg som passer det norske markedet godt. Vi fronter innovative kontrollsystemer bygget på åpne plattformer og er en ledende aktør innenfor utvikling av kommunikasjonsteknologier som OPC UA og BACnet.

ITB-fag skal få den plassen det fortjener

Draugedalen understreker at Beckhoff Automation jobber aktivt for at ITB-fag skal få den plassen det fortjener i en byggeprosess og vi tror dette på lang sikt kan være med på å avgjøre lønnsomheten til et bygg. Vi håper byggeiere kan tenke langsiktighet når budsjettene til byggnær teknologi blir besluttet slik at man slipper å komme i situasjoner som flere av våre fremste signalbygg har opplevd de siste årene.

– Når vi leverer ITB-systemer i dag, gjør vi det med en tidshorisont på 20 år og vår PC-baserte kontrollere kan oppgraderes underveis etter hvert som nye funksjoner blir tilgjengelige.

Ellers har vi bare sett begynnelsen av IoT-bølgen som skyller innover. Signalmengden vil gå oppover, datamengden fra bygg vil øke dramatisk og inntreden av AI vil gjøre det mulig å utnytte disse dataene slik at byggene i langt større grad enn tidligere vil være i stand til å fungere autonomt.

– Hvor aktive er selskapet med oppdatering av kunnskap og kursvirksomhet rundt ITB/ bygningsautomatisering?

– Våre ansatte får stadig trening og faglige oppdateringer fra vårt hovedkontor i Tyskland og forsøker å spore trendene i markedet, men vi er sjelden på ITB/bygningsautomatiseringskurs i Norge. Dette er nok i større grad viktig for våre utførende partnere, men vi sørger selvsagt for at vi er teknisk oppdaterte på tilgjengelige teknologier slik at vi finner de riktige prosjektene hvor vi kan få benyttet ny teknologi.

– Derimot er våre ansatte gjentagende bidragsytere på ulike seminarer og kurs – bl.a i regi av NFEA, GCE Node, OPC UA Foundation, m.m, sier Draugdalen til slutt.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

– Vi vet at brukerne har store forventninger til et nytt bygg

Kjetil Draugedalen, Beckoff Automation AS. Foto: Rasmus Mikkelsen