Schneider Electric og JM Hansen var begge utstillere på Aqua Nor 2019 i Trondheim. Fra venstre: Sverre Benjaminsen, Jill Klausen og Renate Slettli Nymo fra JM Hansen, Tommy Svelland og John Hjelset fra Schneider Electric.

Nytt partnerskap i elektrobransjen sikrer komplette løsninger for byggteknikk

Schneider Electric og JM Hansen inngår avtale:

0

JM Hansen satser på kompetanseløft og større konkurransekraft ved å inngå partnerskap med Schneider Electric innen energieffektivisering, byggautomasjon, brann og sikkerhet.

Partnerskapet sørger for lokal tilstedeværelse kombinert med dyp kompetanse som muliggjør et mer konkurransedyktig tilbud til kundene i Nord-Norge.

– Vi ønsker å gi et bedre og bredere tilbud til nye og eksisterende kunder. Schneider sin åpne IoT-aktiverte arkitektur og plattform, EcoStruxure, i kombinasjon med JM Hansen sin kompetanse og smarte løsninger innen elektriske installasjoner og produkter, vil gi store fordeler for kunder i Tromsø, Finnmark og Svalbard, sier Dag Otterstad, Vice President EcoBuilding & Field Services, Schneider Electric Norge i en pressemelding.

Schneider Electric fremmer samarbeid og innovasjon gjennom partnerprogrammet EcoXpert, som gjør det mulig for sertifiserte partnere å implementere EcoStruxure™ i bygg og boliger over hele verden. EcoXpert-programmet er unikt i bransjen og har et globalt nettverk med over 3000 partnere. I Norge er det i dag 10 partnere som skal bidra til å ta i bruk smarte bygg, mer pålitelige infrastrukturer og optimalisert energieffektivitet. Schneider har som målsetning å øke antall partnere i løpet av et par år.

– Vi er sikre på at dette partnerskapet vil ivareta eksisterende kunder på best mulig måte, og bidra til mange spennende muligheter fremover, sier Otterstad.

JM Hansen er fra før av kjent med Schneider Electric sine løsninger for brann og sikkerhet og byggautomasjon.

– Som EcoXpert-partner vil vi i JM Hansen at bedriften vår, sammen med Schneider Electric, skal kunne posisjonere seg enda sterkere innen byggautomasjon, uttaler Sverre Benjaminsen, kommersiell direktør hos elektro- og automasjonsspesialisten JM Hansen.

– Vi ønsker å dra nytte av vår kompetanse innen automasjon generelt for en sterkere og mer fremtidsrettet satsning på blant annet akvakultur, spesielt på landbaserte anlegg og slakteri. Vi gleder oss til et kompetanseløft når det gjelder Schneider Electric sin teknologi som vil gjøre oss mer konkurransedyktige i flere bransjer, avslutter Benjaminsen.