Spesialdesignet armatur
Ulstein arena

Spesialdesignet armatur til svømmehall ved Ulstein arena

19 nomonerte til Lyskulturs Lyspris 2019

0

Interessen for Norges viktigste lyspris har aldri vært større, i følge Lyskultur. Nå er de nominerte prosjektene som kan vinne Norsk Lyspris 2019 endelig klare.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader.

Juryens vurdering av søknadene har resultert i 19 nominerte.

De nominerte til Norsk Lyspris 2019 strekker seg fra Lindesnes til Ulsteinvik, fra lysdesign og produkter til lysinstallasjoner, fra anerkjente aktører til unge talenter.

–Norsk lysdesign holder et høyt internasjonalt nivå, og det er både god geografiske spredningen og bredde i årets prosjekter. Den teknologiske utviklingen i bransjen, sammen med økt bevissthet i samfunnet om viktigheten av godt og riktig lys, gjør prisen stadig viktigere og mer aktuell, sier juryleder Barbara Matusiak, som er professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU.

Norsk Lyspris deles ut for 18. gang av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

Sola Airport Arena

Spesialdesignet armatur
Sola Airport Arena

Dette er en løsning med brukeropplevelse i fokus, samtidig som den teknologiske plattformen med et konvergert IT-nettverk sørger for en fremtidsrettet struktur. Deling av sensorikkdata på tvers av alle systemer og plattformer (API). Arealene er delt inn i tydelige soner og områder der hver enkelt sone/område har sin funsjonalitet og muligheter til å endre parametre fleksibelt ut fra bruksmønster og brukerpåvirkning. Alt lys er i tillegg styrt via sensorikk og dagslys innfall,. All deling av data skjer via åpne APIer på tvers av alle systemer (ingen siloer, ingen gatewayer). Systemet er integrert i byggets digitale tvilling, som betyr at driftspersonell og byggeier visuelt til en hver tid har oversikt over byggets tekniske installasjoner og status. Via byggets digitale tvilling får man også oversikt over all FDV-dokumentasjon. Ved bruk av VR-teknologi kan servicepersonell bevege seg rundt i bygget og inspisere de tekniske installasjonene

Spesialdesignet armatur til svømmehall ved Ulstein arena

 

Spesialdesignet armatur
Ulstein arena

Ulstein Arena er en samlingsarena med en godt synlig svømmehall. Arkitektens overordnede tanke og byggets klassiske preg var ønsket fremhevet av belysningen. Belysningen skal fremheve de kvaliteter som arkitektene har tilført bygget. Belysningen skal ikke oppfattes som et fremmedelement, men som en del av den arkitektoniske utformingen, med stort fokus på gode synsforhold og vertikal belysning. Belysningen er integrert i himling og arkitektoniske detaljer, hvilket gjør at belysningen ikke oppfattes som et fremmedlegeme. Plassering sikrer siktlinjene arkitekten ønsket å skape- fra byen mot fjellene. Samt at plasseringen unngår unødvendige speilinger i vannflatene. Produktet er satt sammen av flere ulike linser, for å kunne ivareta lysnivå på både gangbane og basseng, med én og samme armatur.

Vinnerne kåres under Lysets Dag, 20. november på DOGA i Oslo. Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.

De nominerte til Norsk Lyspris 2019 kan du lese mer om her på Lyskultur

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Lysets betydning for våre omgivelser på kvelds- og nattetid

international day
Bilde av Grand Café som fikk diplom i kategorien “Norsk Lyspris – Beste innendørsprosjekt” 2017. Foto: Light House Company