Frode Tørresdal på scenen under konferansen. Foto: Autodesk.

Norconsult med åpningsinnlegg på Autodesk Forge DevCon

Utviklingssjef Frode Tørresdal i Norconsult Informasjonssystemer var keynote speaker under årets Autodesk Universitys Development Conference (DevCon) i Tyskland.

0

Autodesk Forge DevCon er verdens største møteplass for design- og ingeniørsoftwareutviklere. Konferansen ble lansert i San Francisco i 2016, og i 2017 ble arrangementet utvidet til fire byer verden over. Dette er tredje gangen Forge DevCon arrangeres i Darmstadt.

Norconsult har over flere år markert seg med innovativ utvikling og bruk av mulighetene som finnes innenfor Autodesks programvareunivers. I år var Frode Tørresdal invitert til å åpne programmet sammen med Susanna Holt, lederen for Autodesks Forge-plattform og Chris Acheson, CEO og gründer bak CADshare.

– Hovedtema for konferansen var digitalisering og jeg fikk 20 minutter til å snakke om hvordan Norconsult Informasjonssystemer og Norconsult samarbeider tett for å utvikle nye, banebrytende løsninger. Jeg brukte blant annet tid på å gjennomgå hvordan vi ved å heldigitalisere Vamma 12-oppdraget lyktes med å redusere antallet avvik med hele 90 prosent, forklarer Tørresdal.

Vamma 12 ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg 18. september i år. Prosjektet er utført i BIM for alle fag, og ikke en eneste tegning ble levert. Som prosjekterende har Norconsult vært ansvarlig for BIM-modellen i prosjektet og bygging ble gjennomført på grunnlag av den digitale modellen.

Digitalisering
Tørresdal leder utviklingen av BIM og konstruksjon i Norconsult Informasjonssystemer, og har arbeidet med utvikling på ulike BIM og CAD-plattformer siden han begynte i NoIS i 1999. Han har i de senere årene også lagt ned betydelig tid på å utforske mulighetene som finnes innen utvidet og virtuell virkelighet.

– Under åpningsinnlegget gikk jeg også inn på utviklingen av de to web-applikasjonene ISY Prosjekt og ISY 360 Construct. Her har vi brukt Forge til å implementere BIM i web-applikasjoner og på denne måten fått til bedre samarbeid ved at vi når ut til flere deltakere. Jeg fikk også muligheten til å tegne et bilde av hvordan vi ser for oss veien videre, med blant annet BIM på håndholdte enheter, maskinlæring og gamification, sier Frode Tørresdal i en pressemelding.

ISY Prosjekt er et prosjekthotell med en BIM-visning som blir utviklet i tett samarbeid med AF Gruppen for å tilfredsstille de ambisiøse kravene til Nye Veier på ny E39 mellom Kristiansand og Mandal. Web-applikasjonen ISY 360 Construct er den første plattformen utviklet spesifikt for oppfølging av armering i betong med spesiell fokus på byggeplass.