Kursholder Benjamin Reinhoff (innfelt).

Grunnleggende forståelse for lysstyring og reelle problemstillinger

Lyskultur med kurs

0

Lyskultur kjører igjen kurs om lysstyring. Her får du grunnleggende forståelse for lysstyring og reelle problemstillinger knyttet til dagens krav for teknologi og energieffektivitet.

Etter gjennomført kurs vil kursdeltakere være bedre rustet til å prosjektere lysstyring, og ha en bedre forståelse om prosessene rundt prosjekteringen.

Kursinnhold er blant annet hva innebærer lysstyring, behov for faglig ekspertise og den prosjekterenes rolle og planlegging av lysstyring.

Videre får deltakerne innføring i samhandling mellom de ulike fagene, behovstilpasninger og visuelle effekter og valg av reguleringsprinsipp.

Styresystem/feltbuss-systemer, funksjonsbeskrivelse og drift og vedlikehold er også en el av innholdet i kurset som arrangeres 28. novmber.

Læringsmåler er at du vil få god innsikt i prosjekteringsforutsetninger og en beskrivelse av prosjekteringsprosessen, at du vil få konkrete råd om hvordan man planlegger lysstyring og at du vil lære hvorfor det er så viktig med samhandling mellom de ulike fagene som er involvert i lysstyring.

Målgruppene er mange, blant annet belysningsleverandører og produsenter, salgspersonell innen belysning, rådgivende ingeniører elektro og konsulenter, belysningsplanleggere, lysdesignere, elektroentreprenører og installatører og byggherrer og eiendomsutviklere.

Kursholder er styringssystem-ingeniør hos ÅF Lighting, Benjamin Reinhoff. Han har mer enn 20 års erfaring fra lysbransjen med erfaring som lysdesigner fra teater, opera- og ballett-produksjoner og som prosjektleder ved flere av landets ledende leverandører av teknisk utstyr til underholdningsbransjen. Han har jobbet med mange av Norges største teater- og konserthus i forbindelse med oppgradering av lysanlegg og styringssystemer både for scene og arkitektonisk belysning. De siste årene har han jobbet som styringssystem-ingeniør hos ÅF Lighting der han har vært involvert i flere av ÅF Lighting sine prosjekter både i Norge og utlandet.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Lysets betydning for våre omgivelser på kvelds- og nattetid

Tomas Sjögren, fagansvarlig i Lyskultur.