Arena Ulstein hvor MOE har prosjektert samtlige VVS-installasjoner, bidratt med el-kompetanse og ikke minst levert ekspertise innen svømmehallsteknikk. Foto: Per Eide studio

MOE blir en del av europeiske Artelia Group

Blant de største ingeniørvirksomheter i Europa

0

MOE tar et avgjørende skritt i sin internasjonale satsing og slår seg sammen med en av de helt store aktørene på det europeiske markedet. Samlet har de to selskapene 6.000 medarbeidere og MOE rykker dermed opp i samme liga som de helt store rådgivende ingeniørvirksomhetene.

Med sine 900 medarbeidere er MOE en av Nordens større rådgivende ingeniørvirksomheter. Sammen med Artelia vil MOE skape en ny, sterk internasjonal spiller på det nordiske markedet. 

Felles verdier

De to virksomhetene har gjennom 2019 arbeidet med en avtale om å slå seg sammen. For MOE har det vært avgjørende å finne en partner som med et internasjonalt utgangspunkt kan støtte opp under strategien om fortsatt vekst, både i Danmark og i Norden for øvrig. Det har også vært avgjørende å finne en partner hvor verdier og eierskapsmodell passer sammen.

Artelia er som MOE eiet 100 prosent av medarbeiderne. Sammenfallende eierstruktur medfører at eiere i MOE fortsetter som eiere i Artelia. MOE beholder sin nåværende organisasjonsstruktur med samme direksjon, ledere og medarbeidere. Navnet MOE videreføres.

– Vi ser sterkt frem til å kunne skrive et nytt kapittel i vår historie. Sammen med MOE blir vi blant de største ingeniørvirksomheter i Europa, og vi vil kunne tilby enda flere tjenester i et globalt marked i over 30 land, sier Benioît Clocheret, CEO i Artelia.

– På vegne av Artelia ønsker jeg MOE med alle sine dyktige medarbeidere velkommen inn i en stor europeisk ingeniørfamilie. Vi lever av å selge kunnskapsbasert kompetanse og våre medarbeidere er vår viktigste ressurs. MOE og Artelia har et felles verdigrunnlag, basert på blant annet høy faglighet, uavhengighet, en åpen organisasjonskultur og nærhet til kundene.

– Sammen med MOE vil vi fortsette utviklingen av virksomhetene og skape flere spennende muligheter for våre medarbeidere, samtidig som vi kan tilby ytterligere kompetanse til våre kunder, sier Clocheret.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

 Spisskompetanser ut til et internasjonalt marked

De to virksomhetene har sammen lagt en strategi med fokus på Nord-Europa. Med Artelia i ryggen vil MOE få økte muligheter til å videreføre utviklingen av virksomheten mot nye markeder. MOE kan nå selge sine anerkjente spisskompetanser på et nytt stort internasjonalt marked, samtidig som Artelia kan bringe sine kompetanser inn i det nordiske markedet. MOEs ekspertise innenfor bæredyktig by-, bolig- og energiutvikling kan komme i spill internasjonalt.

– Å bli en del av Artelia Group er et strategisk viktig skritt for MOE. Med Artelia får vi mulighet til å posisjonere oss langt sterkere både lokalt og internasjonalt. Vi blir en del av en stor europeisk rådgiverfamilie som innehar kompetanser i verdensklasse innenfor vann og miljø. Sammen vil vi være sterkt rustet til å løse de oppgavene som kommer ved omstillingen til en mer bæredyktig samfunnsutvikling, sier Christian Listov-Saabye, CEO i Danmark.

– For medarbeiderne blir dette en fantastisk mulighet karrieremessig ved å kunne bringe vår spisskompetanse ut i hele verden.

– Jeg ser frem til å utvikle mulighetene for MOE og å fortsette vår vekst med et nytt internasjonalt perspektiv, sier han.

Styrkede ambisjoner om utvikling i Norge og Sydøst Asia

MOE har i dag sitt hovedkontor i København og er landsdekkende i Danmark gjennom sine regionskontorer. I tillegg har MOE to datterselskaper. Disse er lokalisert henholdsvis i Norge og i Filipinene.

I Danmark har MOE en markedsledende posisjon. Strategien er å utvide konsernets tilstedeværelse tilsvarende i de andre nordiske landene.

– For oss i Norge er dette veldig positivt og det betyr at vi i tiden som kommer kan tilby våre ansatte å jobbe på enda flere av de største og faglig mest spennende prosjektene. Vi kan fortsette vår vekst i Norge med større styrke i ryggen, mens våre kunder vil oppleve det MOE de kjenner, bare med enda flere spisskompetanser å tilby, sier Sune Wendelboe, administrerende direktør hos MOE i Norge.

For MOE betyr den nye situasjonen også nye muligheter, takket være Artelias internasjonale erfaring blant annet innen transport, maritim teknikk, vannkraft og fornybar energi.

MOEs 90 ansatte på Filipinene får nye muligheter til å fortsette veksten i sydøst Asia, hvor MOEs datterselskap PTS opererer og hvor også Artelia har 600 medarbeidere, fordelt i Vietnam, Thailand, Kambodsja, Singapore, Indonesia og Myanmar.

Om Artelia og MOE

Artelia er et internasjonalt tverrfaglig ingeniørkonsern med spesialkompetanser innen byggeri, infrastruktur, vann, industri og miljø. De har 4900 ansatte og en årlig omsetning på over 5 milliarder norske kroner. Konsernet har kontorer i mer enn 30 land og utover Europa er de lokalisert i Afrika, Midt Østen, Asia og Amerika. Artelia er eiet av ledere og ansatte.

MOE er en av Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheter med flere enn 900 medarbeidere. Disse er fordelt på hovedkontor i København og regionskontorer i Danmark for øvrig, samt datterselskap i Norge og Filipinene. Selskapet har en årlig omsetning på over 800 millioner norske kroner.

MOE har rådgiverkompetanse innen byggeri, energi & industri og infrastruktur. De ledende medarbeidere er eiere i MOE og blir medeiere i Artelia.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

– Vi er alltid på jakt etter kvalifiserte ITB-ressurser

jakt etter
Ulstein Arena i Ulsteinvik som inkluderer svømmebasseng.