Integrerer elbilladere i bygninger med energilagring

Eaton og Green Motion

0

Energistyringsselskapet Eaton og selskapet Green Motion, et av de fremste innen ladestasjoner for elektriske kjøretøy, har gått sammen for å muliggjøre integrering av elbilladere i næringsbygg, leilighetsbygg og kjøpesentre.

Antall elbiler øker jevnt, og analyseselskapet Bloomberg NEF anslår at det globalt vil være 10 millioner elbiler innen 2025. Øktende antall elbiler øker energibehovet betraktelig, og utfordrer kapasiteten til de lokale nettene. At kun seks elbiler lades i nærheten av hverandre på tider av døgnet hvor nettet er tungt belastet kan føre til spenningsfall hvis ikke elbil-ladingen administreres ordentlig.

Det er derfor et stort behov for å sikre en pålitelig infrastruktur for lading av elbiler, slik at elbileiere kan lade elbilene sine når det er nødvendig og samtidig sikre at det lokale nettet for bygningen eller nabolaget holder seg stabilt.

En kombinert og intelligent lade- og energilagringsløsning

Den kombinerte lade- og energilagringsløsningen gjør det mulig for bygningseiere å få tilgang til effektkapasiteten som trengs for å installere ønsket ladeinfrastruktur for elbiler. Løsningen er koblet til nettet eller fornybare energikilder som solcellepaneler. Det gjør det mulig å integrere elbilladere og samtidig sikre nettstabilitet for bygget eller borettslaget.

Energiregningen blir billigere fordi elbilen kan lades når fornybar energi er tilgjengelig, eller når prisen på strøm er lav. Lagret energi kan selges tilbake til nettet når etterspørselen er stor og kostnadene er høye. Hvis bygningen er utstyrt med solcellepaneler kan elbileiere bruke mer av den rene solenergien som produseres lokalt for å lade elbilene om natten.

Energilagringssystemet fungerer også som en smart løsning for å sikre reservekraft. Reservekraften kan brukes når energinettet er sterkt belastet. I tillegg kan det være en lønnsom investering for bygningseiere ved at de kan selge lagret energi tilbake til nettet ved behov.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

Craig McDonnell, Senior Vice President og General Manager, Power Quality and Electronics and Emerging Markets Division, EMEA hos Eaton sier: «Antall elektriske kjøretøy på veien øker betraktelig, og det er et stort behov å få på plass en god ladeinfrastruktur for elbiler, samt sikre at riktig kraftkapasitet er tilgjengelig. Eaton er et 100-årig energistyringsselskap med teknologiledelse innen kraftkvalitet og elektronikk. Vi jobber med energilagringsteknologi som gir gode muligheter til bygningseiere som ønsker å installere elbilladere med komplette energiløsninger. Samarbeidet vårt med Green Motion gjør at vi kan imøtekomme kundenes behov ytterligere med en godt integrert lade- og energilagringsløsning.»

Francois Randin, administrerende direktør, Green Motion sier: «Green Motion har i over ti år vært en visjonær innen elbillading. Samarbeidet vårt med Eaton tar oss et skritt videre, og gjør det mulig å gi enda bedre tilbud til kundene våre. Nå gir vi kundene muligheten til å få tilgang til strømkapasiteten de trenger for å installere akkurat den ladeinfrastrukturen de ønsker for sine elbilladere. Den kombinerte og intelligente lade- og energilagringsløsningen gir flere fordeler til kunden, og sikrer samtidig en smartere og mer bærekraftig energistyring av nettet.»

Eaton og Green Motion viser frem løsningen på CES 2020 i Las Vegas på stand #701.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Fornybar energi krever fleksibilitet i strømnettet

Jon Helsingeng, leder Eaton i Norge.