Marius Bremseth, leder for byggteknologi i IWMAC.

– IWMAC har byttet «motor», nå setter vi fart

– Større kapasitet, helt ny teknologi og en rekke ferske funksjoner. Vi har rigget IWMAC for fremtiden, og lanserer nå den største oppdateringen på lenge. Sjekk hva det har å si for deg som kunde, sier Marius Bremseth, salgssjef i IWMAC.

0

– Større kapasitet, helt ny teknologi og en rekke ferske funksjoner. Vi har rigget IWMAC for fremtiden, og lanserer nå den største oppdateringen på lenge. Sjekk hva det har å si for deg som kunde, sier Marius Bremseth, salgssjef i IWMAC.

– Det er ikke bare meg som har litt vondt i ryggen nå. Det er en slitsom øvelse å bytte motoren mens bilen er i fart. Men det gikk, og nå er vi klare for morgendagen. Vi tør å være litt stolte, og kundene kan glede seg, sier Bremseth.

Som en del av det mer fundamentale skiftet under panseret, er både dashbord og funksjonalitet oppdatert. Her er noe av det du kan se frem til som IWMAC-bruker, påpeker han:

  1. PLS-støtte gjennom MQTT

Vi har nå støtte for en PLS, som er en programmerbar enhet. Denne kan du bruke som en gateway, og den kan igjen kommunisere direkte med IWMAC.

– Benytter du disse, trenger du ikke en PC lokalt, selv ikke i mer avanserte anlegg, forklarer Carl-Fredrik Bang, CTO i IWMAC.

  1. Alarmer er nå gruppert

Det er slutt på at én masete alarm «spammer» loggen din. Nå komprimerer vi dette, og du får i stedet en teller som viser hvor mange ganger en alarm har gått.

– Denne måten å gruppere alarmer på er mye mer oversiktlig. Det gjør det også lettere å prioritere hvor du skal sette inn tiltak, sier Bang.

  1. Tidsstyrt blokkering av alarmer

Det er blitt langt mer bekymringsfritt å utføre service på anlegget ditt. Sett en timer på hvor lenge alarmene skal være av, og de vil automatisk skru seg på etterpå.

– Dette har vært en etterspurt funksjon, som er vi er glad for å ha fått på plass. Det er én mindre ting å tenke på ved service, sier salgssjef Bremseth.

  1. Rollestyrte alarmer

Vi jobber hele tiden med å legge IWMAC bedre til rette for rollestyring. Når alarmene nå kan kategoriseres og sendes til riktig person, er vi et stykke på vei.

– Dette vil i praksis si at alarmer som omhandler kjøl og frys kan bli sendt til én person, mens varme- og ventilasjonsalarmer blir sendt til en annen. Det blir mindre ulv ulv, og mer effektivitet.

  1. Sanntidsdata også i visningsmodus

Du trenger ikke lenger gi servicetilgang til alle som vil se rykende ferske tall. Snart får du dette også i visningsmodus. Vi regner med å ha dette på plass i løpet av første kvartal.

– De aller færreste trenger tilgang til servicemodusen, så å ha live-data også ved visning er både mer brukervennlig og et sikkerhetstiltak, forklarer Bremseth.

  1. API for kjøp og salg av data

Dette er en av tingene den høyere prosesseringshastigheten har latt oss gjøre. Vi har laget et nytt API som lar deg hente ut data fra anlegget ditt, slik at du for eksempel kan benytte det i andre tredjepartssystemer.

– Vi tror virkelig på at «sharing is caring», og gjør vårt ytterste for å spille ball med alle. IWMAC kommer neppe til å bli best i verden på nisjer som maskinlæring, men kanskje kunden bruker en leverandør som er det. Nå kan de hente ut dataen fra oss og dele den med dem. Det er bra for alle.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

  1. Bedre IoT-utnyttelse

Det siste halve året har vi jobbet med støtte for IoT-komponenter. For det kan være kostbart å oppgradere eksisterende bygg – hvis du gjør det på gamlemåten. Nå trenger du bare noen enkle IoT-enheter, og så kobler vi dem til IWMAC via skya.

– Kostbar kabling og det ene med det andre kan fort ta livet av et rehabiliteringsprogram. Men setter du opp noen enkle sensorer som kan plukke opp nyttig data, kan vi hente den inn, bringe den ned til det tekniske utstyret og styre det deretter. Det er en enkel og kostnadseffektiv måte å modernisere et bygg på, sier Bremseth.

  1. Sett deg på alarmkopi

Dette er helt enkelt en mulighet for å få en alarm på SMS selv om du har tjenesten Alarmsenter 24/7. Du velger selv hvilket utstyr du vil få varsel om, og vi ringer deg uansett hvis det er kritisk.

  1. Cross plant integration

Med cross plant integration (CPI) har du mulighet til å blande data både mellom forskjellige bygg og mellom fysiske og virtuelle anlegg.

– CPI lar deg sette opp en hybridløsning slik at du kan blande IoT- og fysisk data. Dette gir spennende muligheter for deling av data mellom dine egne anlegg – eller med nabobygget, forklarer CTO Bang.

  1. Bedre brukergrensesnitt

Her er det generelle forbedringer over hele fjøla. Spesielt operation center har fått et mer moderne snitt, i tillegg til flere nye funksjoner som gir deg bedre oversikt over alarmene dine.

– Oppsummert har det vært en tung innspurt, og det er godt å komme i mål. Men dette er bare første etappe i et langt løp, og vi kjører på videre. Et nytt kundeoppfølgingssystem er på vei, og vi er åpnere og mer fleksible enn noen gang, sier Bremseth.

– Vi kan rett og slett si ja til flere ønsker fra kundene våre, avslutter han.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

IWMAC lanserer ny sertifisering: Disruptive Technologies først ut

iwmac lanserer
Trond-Øystein Bjørnnes, konsernsjef i IWMAC.