På bilde ser du: Trond Anders Bjerkli, Markus Oliver Eliassen, Martin Strand Ellingsen, Aleksander Fagermo, Jonas Herstad, Kjartan Johannessen, Marius Aleksander Johnsen, Magne Karlsen, Finn Bjørnar Lillejord, Morten Lian Sandvik, Daniel Stavnes, Fredrik Wake Stensen, Jørgen Wake Stensen, Erlend Stuen, Sindre Ellingsen Westermann og Kay Lennart Øines. Foto: Jonas Herstad

Ti tusen punkter overvåkes og logges fortløpende

GK Byggautomasjon leverer til Bodø kommune

0

– Bodøavdelingen har levert automatikk for styring av energisentral, varme, snøsmelting, kjøling, lys, ventilasjon, solavskjerming og en vesentlig del overvåking av kritiske komponenter, forteller avdelingsleder Morten Lian Sandvik i GK byggautomasjon Bodø.

GK Byggautomasjon i Bodø har dermed levert bygningsautomatisering for et tosifret millionbeløp til Bodø kommune det siste året.

GK byggautomasjon i Bodø gratulerer Bodø kommune med to nye praktbygg, Tverlandet skole og Bodø rådhus, samt takker for tilliten i forbindelse med sine byggautomasjonsleveranser.

– På Tverlandet skole og Bodø rådhus er det montert mange undersentraler fra Honeywell. Honeywell har vært strategisk samarbeidspartner med GK de siste 20 årene. Det er også levert et stort antall KNX-komponenter for automatisk styring av varme, kjøling, lys og ventilasjon i kontorer og klasserom. Alle disse sensorene jobber sammen for å sikre et optimalt energiforbruk på byggene, sier han.

– All informasjon fra automatikksystemene i byggene samles i SD-anlegget. Totalt dreier det seg om over ti tusen punkter som overvåkes og logges fortløpende.

– SD-anlegget er skybasert, noe som er rimelig nytt i bransjen. GK tok i bruk skybaserte SD-anlegg for noen få år siden. Tilgangen til automatikkanleggene har aldri vært enklere og kan gjøres via en dedikert app på mobiltelefon. Med skybasert SD-anlegg er innhenting av data fra andre skysystemer ukomplisert. Vi bruker blant annet data fra yr.no for å behovsstyre snøsmelteanlegget. Når Yr melder nedbør i form av snø skrus varmen automatisk på, sier Morten Lian Sandvik.

Byggautomasjonsavdelingen i Bodø har 20 ansatte hvor 3 av disse er lærlinger. Avdelingen jobber i hovedsak i Nordland, Troms og Svalbard.