Avtalen omfattet samtlige av Avinors 44 lufthavner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Foto: Oslo Lufthavn Gardermoen

Vedlikehold av adgangskontroll og videoovervåkning ved 44 lufthavner

Caverion og Avinor med sikkerhetskontrakt

0

– Sikkerheten til våre reisende er Avinors høyeste prioritet, derfor er vi avhengig av en solid partner med høy sikkerhetsekspertise, sier seksjonsleder hos Avinor Kirsti Grøttheim, i forbindelse en rammeavtale med Caverion. Avtalen gjelder installasjon og vedlikehold av adgangskontroll og videoovervåkning ved samtlige av Avinors 44 lufthavner i Norge.

Grøttheim forteller at kort responstid, landsdekkende tilstedeværelse og et høyt antall sikkerhetseksperter var avgjørende for at Caverion ble tildelt kontrakten.

– Sikkerheten til våre reisende er Avinors høyeste prioritet, derfor er vi avhengig av en solid partner med høy sikkerhetsekspertise, utdyper Grøttheim.

Direktør for Smartteknologi i Caverion Norge, Knut-Erik Melstrøm er meget fornøyd med avtalen. Han forteller at driften koordineres sentralt fra Caverions representanter i Oslo, mens serviceteknikere sendes ut fra den nærmeste av Caverions 50 lokasjoner i Norge.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om

44 flyplasser i Norge

– Vi er glade for tilliten Avinor fortsetter å vise oss ved å utvide vårt nå 10-årige forhold innen sikkerhet for sine 44 flyplasser i Norge. Vi ser på fornyelsen av denne kontrakten som et stort kompliment til våre dyktige fagfolk innen sikkerhet, sier Melstrøm.

Avtalen omfattet samtlige av Avinors 44 lufthavner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør i tillegg til teknisk senter i Asker og kontrollsentralen i Røyken.

Caverion tegnet første rammeavtale med Avinor på adgangskontrollsystem i 2010. I 2015 inngikk de ny avtale som også inkluderte videoovervåkningssystem.

Løsningen er basert på sikkerhetssystemet Lenel OnGuard hvor samtlige 44 lokasjoner knyttes sammen i et sentralnettverk med base ved Oslo Lufthavn. Caverion drifter alle lokasjonene.

Sikkerhetsavtalen har en verdi på opptil 600 millioner kroner for Caverion.

Satser på Smartteknologi

Sikkerhet er en del av satsningsområdet Smartteknologi i Caverion, som også inkluderer automasjon, IKT & AV og kjøling.

– Vi ser at fagene innen Smartteknologi blir enda viktigere for fremtiden. For å kunne betjene enda flere store nasjonale kunder som Avinor og mindre lokale kunder, vil vi også rekruttere stort innenfor disse fagene fremover.

Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her


Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Har ansvar for driften av de tekniske anleggene som holder flytrafikken i gang

Jan-Erik Vagaan innleder hver arbeidsdag med en inspeksjonsrunde. – Spennende med all teknologi som kreves for å få flyene i luften. Foto: Ellen Johanne Jarli.