Romly 3D-skanner bygg for å opprette digital dokumentasjon av både interiør og eksteriør i et bygg. Romly og Coor møtte hverandre i startup-inkubatoren TheFactory , som hjelper oppstartsbedrifter med å utvikle seg.

Sammen skal de utvikle morgendagens bygningsteknologi

Romly og Coor

0

Ligningen startup pluss stor bedrift er ikke alltid lett å løse, men for Coor har startups blitt en viktig del av innovasjonsarbeidet.  Romly og Coor fant hverandre via startup-inkubatoren TheFactory – og sammen skal de utvikle morgendagens bygningsteknologi.

Den norske proptech-startupen Romly jobber med digital dokumentasjon av eksisterende bygninger, der man ved hjelp av en 3D-skanner og den nyeste teknologien samler inn, optimerer og distribuerer spatiale bygningsopplysninger. Noe som gir et fullstendig og korrekt inntrykk av bygningen, så vel interiør som eksteriør.

– Jeg har jobbet som arkitekt i mange år og vært involvert i mange ombyggingsoppdrag der vi ikke har hatt ordentlig dokumentasjon. Vår tjeneste gjør alt mye lettere ved f.eks. planlegging, ommaling eller andre driftsoperasjoner, sier Peder Brand, bedriftens CEO (bildet til venstre).

Coor kom i kontakt med Romly via TheFactory, en norsk inkubator som hjelper startups med å ta neste steg i sin utvikling. Via inkubatoren får utvalgte startups tilgang til et stort nettverk av partnere, investorer og mentorer – noe som i mange tilfeller er uvurderlig for mindre bedrifter.

– Vi hadde holdt på en stund og funnet vår ”marketing entry”, men å få tilgang til store, tunge organisasjoner er utrolig attraktivt når man er i oppstartsfasen. Det er ofte vanskelig å finne de rette personene i slike organisasjoner, men her fikk vi tilgang til et stort kontaktnettverk, sier Peder.

Og det var i dette nettverket Coor og Romly fant hverandre.

– Vi satte oss ned med Christian Dahl (Innovation Manager, Coor Norge) og begynte å diskutere mulige løsninger. Vi fikk i gang et godt samarbeid omgående, og vi har nå holdt det gående i snart et år etter TheFactory-tiden, sier Brand.

Det vanskelige er ikke å få ideer til interessant teknologi, mener Peder. Den store utfordringen er å finne rett retning, hvilke deler eller produkter man skal satse på å utvikle – og her har Coor vært ekstra viktige for Romly.

– De lar oss teste veldig mye, og deretter gir de oss raskt feedback på hva som er bra eller mindre bra. Det gir oss viktig kunnskap og verdifull informasjon om hva vi bør fokusere på å utvikle videre, sier Peder Brand.