Antipanikklyset BeamTech. Innfelt Knut Ballangrud, ansvarlig for sikkerhetsprodukter i Eaton Norge.

Unngå panikk, skaff tilstrekkelig lys for sikker rømming

Eaton lanserer antipanikklys

0

Tiltak for å unngå panikk og skaffe tilstrekkelig lys for sikker rømming trenger ikke gå utover estetikken. BeamTech sikrer både estetikk og trygghet.

Antipanikklyset BeamTech er tilpasset for bruk i åpne områder. 

– Man trenger færre armaturer for å lyse opp åpne arealer, takket være en takhøyde opptil 25 meter og avstand mellom hver armatur på opptil 28 meter ved krav om 0,5 lux, sier Knut Ballangrud, ansvarlig for sikkerhetsprodukter i Eaton Norge.

Estetisk panikklys

Samtidig er det nye designet utviklet for å passe inn i områder der estetikk spiller en større rolle, som på kjøpesentre og i teatersaler.

– I vår bransje er antipanikklys kjent som «Mikke Mus»-kastere, fordi de er bygd opp av en batterikasse med to runde lyskastere, eller «ører», på toppen. De er ofte ikke spesielt pene å se på, og de er ikke så teknisk intelligente. Nå har Eaton derimot kommet langt med både den tekniske og estetiske utviklingen.

Enkel å montere på stedet

Ballangrud forklarer at BeamTech er en av markedets enkleste antipanikklys å montere.

– Ofte er det tidkrevende å sette opp antipanikklys, da disse monteres høyt på veggen eller i taket. Nå trenger ikke montøren å bevege seg fra gardintrappen eller liften til sikringsskapet for å sjekke at lyset virker. Alt kan gjøres ved armaturen, sier han.

Med én knapp kan montøren bestemme om lysstrålen fra armaturen skal være smal- eller bredstrålet, samt kontrollere at produktet virker. Det sparer mye tid for montøren, som slipper å bevege seg mye frem og tilbake under installasjonen.

– Samtidig kan det nye produktet felles inn i taket, slik at bare lampene synes. Det gjør at batteripakken og taket flukter, slik at lysene blir finere å se på. Dette er en av de få løsningene på markedet som tilbyr denne funksjonen, sier Ballangrud.

Dobbel så lang levetid

Antipanikklyset består av litium-batterier med en forventet levetid på ti år. Det er dobbelt så lenge som eldre batterityper.

– Dette er en armatur som du installerer og ikke trenger å tenke på før det har gått mange år. Litium-batterier har betydelig mye lengre levetid enn tradisjonelle batterityper, noe som gjør dem til et trygt valg for nødlys, sier Ballangrud.

BeamTech-serien er tilgjengelig med ett, to eller fire LED-lyshoder med varianter som gir 250 lm, 500 lm, 1000 lm eller 2000 lm lys. Lyshodene kan rotere 360o og skråstilles opptil 90o. Standard tettshetsgrad er IP65, og BeamTech kan beskyttes med gitter.

– Det gjør dem enda mer anvendelige. BeamTech kan også brukes til å belyse brannteknisk utstyr som manuelle meldere og slukkeutstyr for å tilfredsstille 5 lux-kravet i den europeiske standarden NS-EN1838 for nødbelysning, forklarer Ballangrud.

Produktet leveres med selvtest og overvåkingssystemet CGLine+.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev


Eaton lanserer nytt mega-batteri