Daglig leder Thor Bergli i Smart Elektro AS.

Tenker smart i koronatider

Smart Elektro

0

Nedstengning av samfunnet har tæret på mange virksomheter, men i disse koronatiden tenker Smart Elektro annerledes. – Epidemien kommer til å gå over og vi holder vår strategi som vi har lagt frem mot 2025. Vi er i gang med å ansette flere medarbeidere som skal bidra til å styrke vår posisjon i markedet, sier daglig leder Thor Bergli i Smart Elektro AS.

 – Vi ser at koronaen gir oss nye muligheter der staten kommer med støtteordninger/ bidrag for å få fart på miljøutviklingen. Her håper vi ENOVA vil bli ett enda viktigere verktøy for oss utførende til å påvirke våre kunder med raskere beslutninger, sier Bergli.

Opplæringsbedrift

Smart Elektro er en opplæringsbedrift som til enhver tid mellom 10 – 14 lærlinger i staben med en arbeidstokk på tilsammen 70 medarbeidere.

– Vår vekst har i stor grad basert seg på utvikling av egne ansatte. I den videre veksten ser vi nå etter litt annen type kompetanse som kan styrke oss i den videre satsningen, sier Bergli.

Lang fartstid

Smart Elektro ble etablert i 2002 og med blant annet Smart City Store på Lillestrøm, selger de smarthusteknologi og tjenester til privatmarkedet. I fjor omsatte elektroentreprenøren for 109 millioner kroner.

– Vi leverer svak- og sterkstrøminstallasjoner til både nærings- og privatkunder og har en 24-timers vakt ordning dersom det oppstår det uforutsette hendelser. Vi tilbyr også intern-, nødlys- og brannvarslingskontroller.

Nye muligheter

– Etableringen av Smart Energispar og den videre utviklingen med gode samarbeidspartnere vil styrke oss i markedet. Bergli og Eriksen har allerede jobbet med konseptet i flere år og ser frem til denne satsningen. Vi vil også øke samarbeidet med utvalgte faggrupper og leverandører vil økes i fremtiden for å kunne levere de beste kundetilpassede løsningene. Dette vil ytterligere styrke vår markedsposisjon.

–  Tidligere har vi vært midt oppe i både finans- og oljekriser, men vi har alltid har klart å snu oss raskt. Vi har og satt oss noen selskapsmål i henhold til FNs bærekraftmål om likestilling, ren energi og gjøre vårt til å stoppe klimaendringer, sier Bergli til slutt.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev


Skal fronte næringsmarkedet på en proaktiv måte

– Vi skal bevisstgjøre kundene i valg av energismarte lys- og varmesystemer i næringsbygg, sier nytilsatt leder for avdelingen Pål Eriksen hos Smart Elektro i Oslo.