Ved signeringen var Dualsun representert av CEO Jérôme Mouterde (til venstre på bildet) og Jean-Marie Drap, VP Business Development, (nummer to fra høyre). Free Energy var representert av Marcus Kanewoff, CEO (nummer to fra venstre) og Jakob Jamot, CTO (til høyre på bildet).

Free Energy inngår samarbeid med DualSun – et PV-T selskap!

Hybridpaneler

0

Interessen for hybridpaneler (PV-T) øker dramatisk akkurat nå, spesielt i kombinasjon med varme­pumper. Som en følge av dette har Free Energy inngått et eksklusivt samarbeid med det franske selskapet DualSun* for det skandinaviske markedet.

I et hybridpanel genereres både elektrisitet (PV) og varme (T). Ved å kjøle ned solcellen øker produksjonen av elektrisitet med inntil 15% sammenlignet med konvensjonell teknologi. Samtidig vil overskuddsvarmen bidra til å øke varmepumpens effektivitet (varmefaktor) med ca. 50%, skriver selskapet i en pressemelding.

Varme­pumpeeffektiviseringen oppnås først og fremst fordi innkommende brinetemperatur øker, men også fordi energibrønnen re-lades. Free Energys unike systemarkitektur og kontrollsystem sørger for at solenergien utnyttes optimalt til enhver tid.

Hybridvarmepumper i kombinasjon med hybridpaneler vil være spesielt interessante for prosjekter der standarden for null- eller plussenergihus skal oppnås. Kombinasjonen gir grunnlag for kostnads-effektive varmeløsninger med minimalt behov for tilføring av driftsenergi. Free Energy har allerede startet leveringen av PV-T-utstyrte HYSS-system til flere store boligprosjekter både i Norge og Sverige.

Free Energy er svært stolt av samarbeidet med DualSun.

– Å bli valgt som en eksklusiv partner for DualSuns hybridpaneler, er en bekreftelse på vår ledende posisjon innen hybridisering av varme­pumper, sier Marcus Kanewoff CEO i Free Energy og fortsetter:

– Fordi Free Energy nå kompletterer sortimentet med både PV og PV-T betyr det at selskapet kan innfri visjonen om å tilby solbaserte energisystem som kan levere all energi som bygninger behøver.

– Før etableringen i Skandinavia var vi på utkikk etter en partner som virkelig forsto alle fordelene med sol-hybridpaneler. I Free Energy fant vi den rette partneren og som dessuten har utviklet sol-hybridvarmepumper, HYSS, som fungerer perfekt i kombinasjon med våre DualSun SPRING PV-T paneler, sier Jérôme Mouterde, CEO i DualSun.

– Samarbeidet gir dessuten DualSun tilgang til å jobbe med Free Energys unike hybridteknologi”, avslutter Jérôme om samarbeidet med Free Energy.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev