Konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen

GK mener systemleverandøren IFS har misligholdt avtale om ny systemplattform

Krever 125 millioner i erstatning

0

GK mener at den svenske systemleverandøren IFS har misligholdt avtalen levere en ny systemplattform for GK Gruppen gjennom forsinkelser, store svakheter i prosjektgjennomføring og vesentlige mangler i løsningen.

Systemplattform for GK Gruppen som skulle rulles ut høsten 2018, etter en avtale inngått året før. Det er Dagens Næringsliv som skriver dette.

Nå krever GK Gruppen 125 millioner kroner i erstatning i et søksmål mot IT-leverandøren. Ifølge GK er leveransen feilslått og forsinket.

Konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen sier til avisen at de fant det nødvendig å dra i nødbremsen da prosjektet gang på gang ble utsatt, og at de våren 2019 skjønte at IFS-løsningen hverken ble ferdig til avtalt tid eller ville være formålstjenlig for GK i fremtiden.

IFS har avvist kravet, og GK Gruppen går nå til domstolen for å få kravet godkjent, skriver DN.

IFS-sjef Elni Kullmer sier på sin side til avisen at de har levert i henhold til avtaler inngått med GKs ledelse i prosjektet, og at GK har akseptert løsningen under levering.

– Vi har levert i henhold til avtalt kontrakt og ønsker selvfølgelig å ha en god dialog med GKs nye ledelse om deres fremtidige behov, så dette kom som en stor overraskelse, sier hun til DN, og påpeker at de ønsker å fortsette dialogen med GK Gruppen for å finne en løsning på konflikten.

Hele kontraktssummen fra 2017, sammen med dagbøter og kontraktsfestet erstatning, utgjør pengekravet på 125 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev