Fagskolern Vestfold og Telemark med de elektrorelaterte utdanningen utgjør et av landets største fagmiljøer innen feltet. Illustrasjonsfoto: PXhere

Fagskolen Vestfold og Telemark har elektro- og byggfaglige studier i Horten og Porsgrunn

Søknadsfrist 1. september

0

Fagskolen Vestfold og Telemark har studiested i Horten og Porsgrunn. Målet er å tilby gode fleksible høyere yrkesfaglige utdanninger innen flere sektorer, blant annet elektro, automatisering, teknologi og bygg/anlegg.

De elektrorelaterte utdanningen utgjør et av landets største fagmiljøer innen feltet. Fagskolen samarbeider tett med lokalt arbeidsliv, bransjeorganisasjoner og industrielle nettverk. Dette gjør de for å sikre at våre utdanningstilbud er relevante, oppdaterte og i samsvar med arbeidslivets behov.

Søking på ledige studieplasser går fram til 1. september. Da har du fortsatt en mulighet til å søke på enkelte studieplasser ved fagskolen. Du logger deg inn På Samordna Opptak og søker på det studiet som har ledige plasser.

Følg med på Samordna Opptak og benytt muligheten til å søke og få en studieplass ved Fagskolen Vestfold og Telemark!

Studiested Horten

Skolen er lokalisert ved Campus Bakkenteigen, Horten. Fagskoleutdanningene våre har de eldste historiske røttene, og er samtidig blant de mest høyteknologisk orienterte. Skal du studere elektrofag er Horten et godt alternativ. Her finner du røttene til områdets unike elektronikkindustri.

Du får innblikk i Hortens mange teknologiske avanserte bedrifter som har sitt opphav fra det maritime miljøet og skipsindustrien. I dag står mer enn 40-50 elektroniske selskaper i dette området for nesten 50 % av norsk verdiskapning innen elektronikk.

I Horten kan du studere Elkraft og Elektronikk og gjøre nettutdanning uten samlinger som  Elektrotekniker eller Energitekniker

Studiested Porsgrunn

Skolen er lokalisert ved Campus Kjølnes, Porsgrunn. Grenlandsregionen i Telemark har en lang historie som industrielt kraftsentrum i Norge, og er i dag Norges største industriregion.

Bedriftene har sitt eget «Green Industry cluster», som bygger på et samarbeid mellom ledelse og lokale fagforeninger i prosessbedrifter i denne regionen. Porsgrunn er samarbeidspartner og kompetanseleverandører til industrien.

Dette har fagskolen i Porsgrunn vært helt fra den spede begynnelsen til i dag, og er en av landets eldste tekniske utdanningsinstitusjoner.

Av byggfaglige studier her kan du velge blant Bygg, Bygningsautomatisering og Bygningsautomatisering fordypning og Elkraft.

Porsgrunn har også studiet Bransjeprogrammet for elektro.

Både Horten og Porsgrunn har onlinestudier i Velferdsteknologi.

Mer om utdanninger ved Fagskolen i Vestfold og Telemark. Og her finner du en orientering om hvordan du forholder deg til ledige studieplasser.

Fagskolene i Vestfold og Telemark ble slått sammen til en skole fra 2020.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev


Bygningsautomatisering kan nå studeres online over tre år, søknadsfrist 1.september