Mobil sikkerhetsløsning for å beskytte 5G-tilkoblede nettverk og enheter

Trend Micro

0

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro lanserer ny mobil sikkerhetsløsning, kalt Trend Micro Mobile Network Security. Løsningen vil tilby omfattende beskyttelse av både nettverk og andre enheter tilkoblet selskapers private IoT- og 5G-nettverk.

Opprettelsen av egne private nettverk har i takt med Covid-19-pandemien, som har ført til at svært mange ansatte har jobbet utenfor virksomhetens fysiske kontorplass, blitt det naturlige valget, ettersom slike nettverk gir muligheter for svært lav responstid og sikre IT-miljøer.

Samtidig blir dagens IT-sikkerhetssjefer ofte utfordret av manglende kunnskap hos ansatte som ikke besitter kompetanse innen IT-sikkerhet kombinert med IoT- og private 5G-nettverk.

Mobiloperatører og systemintegratorer har for alvor begynt å tilby private mobilnettverk for sine bedriftskunder, for å kunne tilby nye forretningsmuligheter via 5G- og IoT-teknologi helt ut til brukerene.

Liker du artikkelen, meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev

Kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold.

– Private nettverk basert på 5G- og IoT-teknologi etterspørres i økende grad av alt fra kjøpesentre til flyplasser, fra industrielle miljøer til store virksomheter, som er på jakt etter en ny og effektiv måte å levere forretningskritiske applikasjoner helt ut til brukerne på.

– Kompleksiteten kombinert med manglende erfaring og kunnskap med disse nye teknologiene kan derimot skape farlige sikkerhetshull. Sikkerhetshull virksomheter kan fjerne ved hjelp av Trend Micro Mobile Network Security-løsningen, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold.

 


Trend Micro Mobile Network Security
består av to hovedkomponenter

  1. Beskyttelse av nettverket

Trend Micros Virtual Network Function Suite tilbyr høy ytelse, virtualisert nettverkssikkerhet med liten tidsforsinkelse over 4G/5G/ NB-IoT/CAT-M. Nettverksbeskyttelsen sikrer alle mobile- og IoT-enheter i det private nettverket, samt all nettverkstrafikk mellom applikasjoner og forskjellige nettverkssegmenter.

  1. Beskyttelse av endepunktene

Trend Micros endepunktbeskyttelse gir omfattende sikkerhet for alle IoT-enheter som er inkludert i nettverket og blir levert enten i form av et fysisk SIM-kort eller som et Java-program. Endepunktbeskyttelsen gjør det blant annet mulig å hvitliste enheter man kjenner til og stoler på, samt mulighet for å geoblokkere, gjennomføre integritetssjekk av firmware, avslutte mobilabonnement, påtvinge gjensidig autentisering, opprette TLS-nøkler ved behov, isolere enheter, kryptere data og blokkjeder, og mye mer.

Trend Micro Mobile Network Security forventes å være tilgjengelig i mars 2021. For mer informasjon, klikk deg inn på Connected Security i 5G and IoT Era for å lese mer om løsningen.

Liker du artikkelen, meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev

– Digitalisering handler 10 prosent om teknologi
og 90 prosent om menneskers evne

Ola Greiff Johnsen. Foto: Norconsult