Per Magne Helseth, Bjørnar Lie, Alf Helseth, Øyvind Birkenes, Erik Lundby og Pål Kvalheim ser alle store fordeler med at Airthings og Airtight slår seg sammen. Foto: Airthings

Airthings kjøper opp Airtight

Gir store fordeler

0

Airthings er et norsk proptech-selskap som utvikler smart sensorteknologi for å redusere energitap fra bygninger.

I en pressemelding skriver Airthings at de med oppkjøpet befester sin ledende posisjon innen innendørs luftkvalitet og energisparende teknologi. Airthings forteller at de nå får muligheten til å styre både luftkvalitet og energieffektivitet i bygninger gjennom en kombinert løsning.

– Sammen med Airtight kan vi nå tilby en alt-i-ett-løsning til kundene våre, som ikke bare overvåker og identifiserer potensielle problemer, men som også løser dem, samtidig som vi hjelper planeten vår, sier administrerende direktør i Airthing, Øyvind Birkenes.

Airtights patenterte proptech-teknologi analyserer data om lufttrykk i bygninger og bruker skybaserte algoritmer for å styre ventilasjonssystemer. Dette kan redusere radonnivåer, motvirke fukt og forlenge levetiden til bygninger, samtidig som energitapet reduseres betydelig og inneklimaet optimeres.

– Bygninger bruker 40 prosent av verdens energi, og av dette lekker over 12 prosent ut i ingenting. Målet vårt er å finnes i alle bygninger og redusere det globale energiforbruket med 5 posent. Airthings’ visjon stemmer overens med vår egen, og den komplementære teknologien og globale tilstedeværelsen deres gjør det mulig for oss å nå målet vårt raskere, sier administrerende direktør i Airtight, Per Magne Helseth.

Liker du artikkelen, meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev