Inngår partnerskap for bedre cybersikkerhet innen digitaliserte anlegg

Schneider Electric og Fortinet

0

Schneider Electric og Fortinet tar sikte på å kombinere sin kompetanse og teknologi for å øke driftssikkerheten i kundenes digitaliserte anlegg. Samarbeidet skal også sørge for dynamisk respons på cybertrusler i stadig endring.

Schneider Electric, ledende innen digitaliseringen av energistyring og automatisering, og Fortinet, en global leder innen omfattende, integrerte og automatiserte cybersikkerhetsløsninger, har inngått et strategisk partnerskap. Selskapene tar sikte på å imøtekomme varierende behov i nettverk som brukes innen anleggsdrift. Økt driftssikkerhet og beskyttelse skal oppnås ved å integrere Fortinet sine brannmurer og ulike løsninger for sikker tilkobling/enhetsbeskyttelse inn i nettbaserte sikkerhetsløsninger fra Schneider Electric.

Cybersikkerhet på alle nivåer

– Bedrifter må sørge for at alle nivåer av anlegget deres driftes på en cybersikker måte – gjennom hele livssyklusen. Behovet øker særlig når bedrifter prøver å dra nytte av nye digitale teknologier for å effektivisere driften, sier Jay Abdallah, visepresident for Cybersecurity Services i Schneider Electric.

– I dag er det mer avgjørende enn noen gang at eieroperatører håndterer sikkerhetsrisikoer på en proaktiv måte. Dette gjøres best ved å implementere ledende nettbaserte sikkerhetsløsninger for spesifikke behov og miljøer. Ved å kombinere vår teknologi, erfaring og ekspertise med Fortinets produkter, står vi bedre rustet til å utvikle og iverksette skreddersydde, helhetlige løsninger. Dette både muliggjør digitalisering og forbedrer evnen til å håndtere cybersikkerhetsrisikoer, på tvers av anleggets syklus.

Dynamisk cybersikkerhet tilpasset dynamisk multivektor-trusselbilde

Cybertrussel-vektorer endrer seg praktisk talt hver time og rammer både kritisk infrastruktur og industrien på globalt plan. Derfor må også tilnærmingen til å styre og dempe cyberrisiko være dynamisk. Ulike anlegg krever ulike løsninger, og behovet endrer seg over tid.

Skreddersydde cybersikkerhetsløsninger

Samarbeidet mellom Schneider Electric og Fortinet er inngått for å kunne tilby det beste av cybersikkerhet innen kritiske IT- og driftssystemer. Selskapene skal i fellesskap utvikle nettbaserte sikkerhetsløsninger for spesifikke bransjer og applikasjoner. Med Fortinet-applikasjoner integrert i Schneider Electric-tilbudet, vil kundene ha best mulig tilgang til ledende produkter samt tilpassede fleksible cybersikkerhetsløsninger.

Integrering av produkter og kompetanse for bedre risikohåndtering

– Som en ledende aktør innen driftssikkerhet er vi glade for å samarbeide med Schneider Electric og gjøre det sikrere å dra nytte av IIoT, sier Rick Peters, CISO – Operational Technology i Fortinet.

– Ved å levere ledende nettbaserte sikkerhetsløsninger som er skreddersydd for ulike driftsmiljøer, kan vi beskytte organisasjoner og redusere cybersikkerhetsrisiko i et landskap bestående av multivektor-trusler.

Dette partnerskapet forener to bransjeledende selskaper med en dyp forståelse av behov, krav og begrensninger i ulike driftsmiljøer. Vi ser frem til å samarbeide med Schneider Electric, for å kunne tilby den beste teknologien og ekspertisen på markedet, avslutter Peters.