Jørgen Christoffer Flaa og Cecilie Landgraff Bruusgaard

Hotell og kontor i ett bygg – det beste av to verdener

I Karvesvingen 7 på HasleLinje utvikles et prosjekt tuftet på deling, sambruk og samarbeid. Her skal et hotell- og kontorbygg gå hånd i hånd. Kall det gjerne et «kontell».

0

I Karvesvingen 7 på HasleLinje utvikles et prosjekt tuftet på deling, sambruk og samarbeid. Her skal et hotell- og kontorbygg gå hånd i hånd. Kall det gjerne et «kontell».

I Karvesvingen 7 eller «K7», utvikler Höegh Eiendom og AF Eiendom et bygg bestående av både kontor og hotell med fokus på sambruk. Her kan hotellets restaurant benyttes av kontoransatte til lunsj. Det store kurs- og konferansesenteret skal enkelt kunne benyttes av kontoransatte og deres besøkende. Et kommersielt treningssenter ligger midt i bygget og vil tilby trening og helsetjenester til både nabolag, ansatte og hotellets gjester. Senterets garderobefasiliteter kan også brukes av kontorleietakere.

Hotellets romslige lobby setter sitt eksklusive preg på byggets første etasje, som også er adkomst for kontorleietakere. Flere innganger og egen resepsjon for kontorleietakere sørger for opplevelse av både hotell og kontor i samme rom. Alt dette for å skape liv 365 dager i året, døgnet rundt.

– I eiendomsbransjen har man i lengre tid snakket om at kontoret og hotellet må lære av hverandre. Innovasjon og utvikling av nye konsepter kan nå tvinge seg frem.

Kontorutviklere må se til hotellnæringen for å finne inspirasjon til de gode møteplassene. Samtidig må hotellaktørene som er tuftet på stor kurs- og konferansevirksomhet se til kontoraktørene for å sikre bedre utnyttelse av sine fasiliteter fremover, sier Cecilie Landgraff Bruusgaard, utleiesjef på HasleLinje. Bruusgaard har mange argumenter for at hotell- og kontorfunksjoner bør utvikles sammen.

– De tilbyr ofte komplimentære tjenester til forskjellige tider av døgnet. Frokost er viktig for hotellgjester. Lunsj er noe alle moderne kontorbygg bør tilby. Ofte bygges store personalrestauranter som står uvirksomme store deler av dagen. Sambruk og deling kan gjøre at restauranten er full fra frokost til kvelds. Det samme gjelder for andre fasiliteter som treningssenter, møterom og parkeringsplasser, sier hun.

Quality Hotel Hasle Linie åpner dørene ved påsketider neste år, og medieaktøren Nordic Entertainment Group (NENT) har bestemt seg for å flytte inn i september samme år. Bygget er på totalt 19.518 kvadratmeter, hvorav 1.500 kvm er ledig for andre kontorleietakere – kanskje i samme bransje?

– Vi synes det er veldig spennende å utvikle dette konseptet sammen med Nordic Choice. For eksempel er vår egen erfaring med personalrestauranter at de kun er i bruk noen timer om dagen. Det samme kan man si om møterom. K7 blir sånn sett et kinderegg, hvor vi får testet ut mange av våre hypoteser på en gang, sier Jørgen Christoffer Flaa, markeds- og forretningsutvikler i Höegh Eiendom.

Denne artikkelen er basert på en artikkel publisert i Næringseiendom i sept. 2020