Per Arve Ekle i GK Byggautomasjon er på jakt etter de beste hodene innen automasjon og IT. Fotomontasje: ITBaktuelt

På utkikk etter folk som motiveres av innovasjon og smarte løsninger

GK Byggautomasjon

0

–  Vi er på utkikk etter fagfolk som motiveres av innovasjon og smarte løsninger, først og fremst for å levere bærekraftige bygg, sier Per Arve Ekle, divisjonsdirektør i GK Byggautomasjon. Fortrinnsvis ønsker han seg personer med automasjon- og/eller IT-kompetanse med minst fem års erfaring fra byggebransjen.

Ekle påpeker at GK Byggautomasjon har stor økning i oppdragsmengde rundt i hele landet. Dette kombinert med at selskapets plattform for smart styring av bygg, GK Cloud, får stadig bedre fotfeste i markedet.

–  Derfor trenger vi flere kolleger, og er på utkikk etter de beste hodene innen både prosjekt og service.

Han nevner blant annet at GK Byggautomasjon i øyeblikket er i markedet for flere avdelingsledere på Vestlandet og Bergen.

–  Vi har behov for prosjektledelse innen IT både i Oslo, Bergen og Trondheim og prosjektledelse innen byggautomasjon i både Trondheim og Bergen, sier han.

Flere steder i hele landet ønsker GK Byggautomasjon å få på plass automasjonsingeniører. Også IT-ingeniører med automasjonskompetanse er selskapet på jakt etter, primært i Oslo, Bergen og Trondheim.

GK Cloud til Statsbygg

Per Arve Ekle forteller at ett av GK Byggautomasjons siste store prosjekter er leveranse av GK Cloud til Statsbygg.

Han viser til hva flere medier og ITBaktuelt skrev om i juni, at Statsbygg har tegnet kontrakt med byggteknologiselskapet GK Inneklima på 184 millioner kroner over seks år.

Her skal GK levere et sentralt bygningsautomasjons- og energioppfølgingssystem for hele eiendomsporteføljen, og direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg regner med besparelser på minst 69 millioner kroner årlig.

«Med dette er digitaliseringen på full fart inn i byggebransjen», uttalte Nikolaisen i forbindelse med undertegning av kontrakten.

–  GK skal være et klimaforbilde og gjennom det bygge bærekraftige samfunn for generasjoner. Vårt løfte til både våre ansatte og våre kunder er «Handlinger som teller», understreker Ekle.

Avslutningsvis trekker Ekle frem at dette vil være en svært spennende mulighet for den som ønsker å bidra på GKs digitale transformasjonsreise og gjennom dette bidra med reduserte klimaavtrykk i bygg gjennom «handlinger som teller».

Liker du artikkelen, meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev


GK skal oppgradere byggautomasjon ved 200 av Statsbyggs eiendommer

I løpet av 2020 skal Statsbygg anskaffe avtaler for automatikk og nytt toppsystem.