Fra Aker Brygge med Oslo Rådhus langt i bakgrunnen. Foto: ITBaktuelt/PH

Årets manngård for å fange energityver blir en nattevandring

Fangstnatta er 7. oktober

0

Også i år blir det manngard i yrkesbygg over hele landet etter at mørket har senket seg. Det skal fanges energityver i stor stil i dine egne bygg og sende resultatet til Grønn Byggallianse! Den store fangstnatta er 7. oktober.

Ventilasjon-, varme- og lysanlegg i både bygg og parkeringsarealer som ikke slår seg av. Pumper, reklameskilt og PC-skjermer som står på. Det er noen av de mange energityvene som stjeler kilowatt-timer etter at dørene til offentlige og private bygg er låst og de ansatte har tatt kvelden.

kampanjen Fang energityven jakter vi på disse energityvene i bygg over hele landet. Resultatet blir presentert på frokostmøte om grønn drift 29. oktober.

Ved å finne energityver kan du sette i gang enkle og virkningsfulle tiltak, som også gir læring for de ansatte. Disse tiltakene koster lite eller ingenting og gir gode resultater – både for miljøet og for bunnlinja.

Det er enkelt å delta i Fang energityven.

Grønn Byggallianse anbefaler å inn på denne siden for å finne ut hvordan din bedrift kan delta. Her finner du også skjema for å levere inn resultatene innen 23. oktober.

Spørsmål sendes til Lucy Kongevold Fjermeros.

Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget.

Liker du artikkelen, meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev

Mer energi enn forventet fra verdens største solcelleanlegg med snøsmelting

Bill Engeness, som er sjef for bærekraft i Citycon