Illustrasjonsfoto.

Tror på bygninger som utvikler seg fra ufleksible eiendeler til dynamiske ressurser

Johnson Controls OpenBlue

0

Johnson Controls lanserte i juli sitt nye blå konsept – Johnson Controls OpenBlue. Dette er en serie med løsninger som knyttes sammen til en åpen plattform og kobles med selskapets byggesystemer og er forbedret av Fortune 100-teknologipartnere. Dermed skal dette gi større trygghet, være smidig og mer bærekraftig.

Johnson Controls OpenBlue er blitt til etter mange års forskning og utvikling av selskapets ingeniører og dataforskere over hele verden. Målet har vært å lage en «plan for fremtiden» som skal styre smarte og bærekraftige bygninger.

Selskapet presiserer at bygningssystemer må samarbeide og kommunisere for å være effektive.

Derfor er OpenBlue designet med tanke på smidighet, fleksibilitet og skalerbarhet, slik at bygninger kan bli dynamiske rom. Ved å utnytte OpenBlue-plattformen vil kundene kunne administrere driften mer systematisk og levere bygninger som har minne, intelligens og unik identitet.

Plattformens løsninger og tjenester kombinerer data fra både inne i og utenfor bygninger, og er prisbelønt for sin maskinlæringsfunksjon (AI).

Gjenspeiler hvordan vi tror bygninger utvikler seg

– Lanseringen av OpenBlue gjenspeiler hvordan vi tror bygninger utvikler seg fra ufleksible eiendeler til dynamiske ressurser, løsninger og tjenester som kreves for å fungere optimalt i fremtiden, uttaler Phil Clement, visepresident og leder for markedsføringen hos Johnson Controls.

OpenBlue-kunder vil få en kraftfull fleksibilitet, og dermed gjøre det mulig for bygninger å bytte til forskjellige moduser slik at de kan adressere ulike kritiske situasjoner. Modusene kan omfatte styring av adgang til bygninger, luftmengder, heisstyring og -kontroll, dørlåser, belysning, samt andre miljø- og sikkerhetsinnstillinger.

Den vil også implementere COVID-19-løsninger. OpenBlue kobler sammen teknologi og tjenester og sørger for at eiendomsselskaper har bygninger hvor leietakeres ansatte kan komme tilbake i arbeid så trygt og effektivt som mulig. Disse løsningene og tjenestene inkluderer kontaktsporing, sosial avstandsovervåking, termiske kameraer, ren-luft-løsninger, berøringsfrie omgivelser, samsvars- og rapporteringsstyring, energioptimalisering, avansert sikkerhetsovervåking og mer.

Brukere kan forvente 20-60 prosent kostnadsbesparelser

Plattformen gir også økt energibesparelse og forbedring av inneklimaet. Ved å koble HVAC-utstyr med oppdatert data og AI, kan brukere forvente 20-60 prosent kostnadsbesparelser ved å optimalisere ytelsen til hele HVAC-systemet på tvers av energikostnader og inneklima-parametere.

Johnson Controls påpeker at de samarbeider med globale Fortune 100-selskaper for å samle ledende ekspertise med åpne dataplattformer, ledende programvareapplikasjoner og AI, kjernebyggesystemer og smart edge-enheter. Det nye teknologiske økosystemet genererer en ny visjon, samtidig som man tenker nytt vedrørende fremtidens arbeidsplasser, inkludert sykehus, skoler, stadioner, byer og mer.

Den blå fargen som er en del av profilen, er kjernen i Johnson Controls merkevare de siste 135 årene.