Tommy Hagenes, CEO Energy Control: - Gårdeiere må satse nå! Foto fra video omtalt i artikkelen.

Et problem vi ikke skal bygge oss fra, men et problem vi skal rehabilitere oss fra

Unødvendig å vente på den rette

0

– Hvis gårdeieren har høye driftsomkostninger, vil han ha problem med å få leietakere. Det vi ønsker at er de byggene som allerede er der, skal være oppe og gå. Så slipper vi å bygge for mange nye. Dette er ikke et problem vi skal bygge oss fra, det er et problem vi skal rehabilitere oss fra. Dette sier Tommy Hagenes i en video som nylig er publisert på Linkedin.

I denne videoen sier han at det er ikke nødvendig for eiendomseiere å gå og vente på den perfekte sensoren, eller den rette plattformen.

– Men du må tørre å satse. Inviter aktuelle personer til å vurdere mulighetene sammen med deg. Om du feier, er det ingen katastrofe, men det en stor læring. Den endringen vi er gjennom nå er like stor menneskelig som teknologisk. Jeg tror teknologien er mer klar enn vi mennesker er. For kun ett år siden var det motsatt.

– Tipset mitt til gårdeierne er å handle og satse nå. Og vi begynne å dele både data og kompetanse, sier han i videoen.

Han sitter i det han kaller huben, Proptech Bergen og ønsker å bevise at eiendomsteknologi har en plass i fremtidens næringsbygg.

Hverken kjempesexy eller smart

– Bygget vårt her i Bergen er ikke kjempesexy. Det er heller ikke smart. Men ideen er at får vi ny teknologi til å virke sammen med gammel teknologi som allerede er installert, så får vi dette til i alle bygg.

Han påpeker at ordet Proptech er sammensatt av de engelske ordene property og technology. – Derfor, sier Hagenes, proptech og IoT (Internet of Things) er tilnærmet det samme. Proptech er innrettet spesielt mot byggebransjen.

Se videoen på Linkedin her, hvor Tommy Hagenes snakker om hvordan gårdeiere kan ta i bruk smarte verktøy og redusere sitt energiforbruk med 10-20 prosent ved å utnytte de rette verktøyene.

Videoen er utviklet i samarbeid med bergenselskapet MIRIS , et norsk eiendomsutviklingsselskap som bruker det beste innen ny teknologi for å skape bærekraftige smarte byer og bygninger.

Illustrasjon hentet fra video omtalt i artikkelen:


For gårdeier er problemet større enn noensinne.
Hva slags teknologi skal det satses på?