Foto: Schage Eiendom

Rejlers skal sikre smarte løsninger i Stortorvet 7

Breeam-sertifiseres til Very Good-karakter

0

Rejlers er valgt som rådgivere for SMART-teknologi når Stortorvet 7 skal revitaliseres og bygges ut. Den 32.000 kvm store praktbygningen som peker ut mot Stortorvet midt i Oslo sentrum vil inneholde butikker, servering og kontorer.

Rejlers skal bidra til å sikre at bygget både blir klimavennlig, effektivt og godt å bruke for leietakere og besøkende. Bygården, som eies av Schage Eiendom, blir BREEAM-sertifisert ”Very Good”, med fokus på bærekraft i både planlegging og utforming.

Stortorvet 7 får mange ulike funksjoner, med både butikker og kontorer. Vi skal sikre at bygget oppleves som effektivt den dagen det står ferdig, og samtidig legge til rette for fremtidig utvikling, sier leder for Smart Buildings i Rejlers Norge, Anders Jåma i en pressemelding.

Det finnes uendelige smarte muligheter i et bygg som Stortorvet 7. Rejlers oppgave blir å forstå gårdeier og leietakeres behov, og å hjelpe dem til å ta gode valg på tekniske løsninger og infrastruktur internt i bygget.

Smarte bygg handler om så mye mer enn lyssensorer og energisparing. Vårt mål er å gjøre hverdagen til folkene som bruker bygget mer smidig og effektiv, samtidig som løsningene er bærekraftige. Vi gleder oss til å forme Stortorvet 7, og gjøre bygget teknisk moderne og sikkert før åpningen i 2023, sier Jåma.

Stortorvet 7 dekker kvartalet Karl Johans gate, Nedre Slottsgate, Grensen og Stortorvet. EY flytter inn hele sitt hovedkontor og Spaces skal drifte møterom og coworking-fasiliteter. I tillegg blir det shopping, og takterrasse med restaurant og fantastisk utsikt.